Šta čeka Srbiju?

Košarkaši Srbije ubedljivo su prošli kroz grupnu fazu Mundobasketa i čekaju je dueli u nastavku takmičenja.

Srbija je bez ikakvih problema porazila Kinu, Portoriko i Južni Sudan i kao prvoplasirana selekcija otišla u drugu fazu.

Tamo će prvo igrati sa Dominikanskom Republikom koja je na krilima Karla Entonija Taunsa završila ispred Italije sa kojom Srbiju čeka prvi meč u drugoj fazi.

Bodovi iz prve i druge faze se sabiraju i dve najbolje selekcije odlaze u četvrtfinale gde prvoplasirani ide na drugoplasiranog iz grupe J koju čine Sjedinjene Američke Države, Litvanija, Crna Gora i Grčka/Novi Zeland. 

Dakle, ukoliko Srbija prođe kao prvoplasirana izbegava Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu i to znači da bi eventuelni duel protiv SAD mogla da ima jedino u finalu. 

Ukoliko bude drugoplasirana, igraće protiv Amerike, koja će najverovatnije biti ispred Litvanije, Grčke/Novog Zelanda i Crne Gore. 

Zbog toga i jeste važno odigrati maksimalno ozbiljno i oprezno već protiv Italijana u petak, a onda i u nedelju protiv Dominikanske Republike da bi se čekala selekcija poput Grčke, Litvanije ili Crne Gore što je višestruko bolje po Srbiju od duela sa Sjedinjenim Američkim Državama.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen + 13 =