“ŠTA REĆI OVOM PRIMITIVNOM GOVEDU?!” Stampedo na Vuka Kostića nakon izjave da bi podigao ZID IZMEĐU Srba i Hrvata

Berlinski zid je bio dugačka barijera koja je razdvajala Zapadni Berlin od Istočnog. Njegova funkcija je bila da prelaz između Zapadnog i Istočnog Berlina učini restriktivnijim. Sagrađen je 1961, a utvrđen godinu dana kasnije. 9. 11. 1989, otvoren je za slobodan protok ljudi, a ubrzo potom je skoro potpuno srušen. Ostao je upamćen kao simbol razdora i nametnutog podvajanja, i danas postoji delić zida koji stoji kao surovi svedok, a u blizini je spomenik posvrećen genocidu nad Jevrejima.

Glumac Vuk Kostić nedavno je dao intervju u kojem je govorio o odnosu Srba i Hrvata, a koji je izazvao lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Kostić je rekao kako bi trebalo da se postavi Berlinski zid između ova dva naroda. 

– Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim, da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi li Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos – rekao je Vuk za “Sputnjik”.

– “Nemam dovoljno bogat rečnik kojim bih izvređao ovo govedo primitivno”, “Pa ovaj je gori čovek nego glumac. A glumac je katastrofa”, “Daleko bilo”, “Fascinantni su mi ovi ljudi koji misle da nasilje, zločini opasnost postoje samo između različitih naroda ali ne postoje u okviru istog naroda”, “Kad ti je zid u glavi ne treba ti Berlinski”, “Sve je tačno što je rekao. Svaka čast na hrabrosti jer on rizikuje karijeru među drugosrbijanskim i liberalnim krugovima u kulturi” – samo su neki od komentara na Tviteru.

Nakon što je izjava digla prašinu na društvenim mrežama, Vuk se oglasio još jednom.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × five =