STIGAO JE MAJ Prvi penzioneri pakuju se za banje

Na ovogodišnji oglas za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju o trošku Republičkog Fonda PIO stiglo je gotovo 84.000 prijava.

Konačna rang-lista objavljena je 19. aprila, a na osnovu stredstava izdvojenih za ove namene i cena u banjskim lečilištima u 2023. godini, pravo na besplatnu rehabilitaciju ove godine će moći da iskoristi oko 15.000 korisnika penzija.

Kako je nedavno izjavio direktor Fonda PIO, Relja Ognjenović, u planu je da se od 1. januara 2024. uvećaju sredstva koja Fond izdvaja za društveni standard korisnika penzija sa 0,10 na 0,15 odsto izvornih prihoda Fonda, a taj uvećeni deo sredstava bi trebalo da bude usmeren za besplatnu rehabilitaciju penzionera, jer za taj vid društvenog standarda vlada najveće interesovanje. U skladu s tim, očekuje se da će naredne godine još veći broj korisnika penzija da bude upućen na oporavak u neku od banja Srbije o trošku RF PIO.

Korisnik penzije se na rehabilitaciju upućuje prema iskazanoj želji, u skladu sa smeštajnim kapacitetima ustanove, koja nije kontraindikovana njegovoj medicinskoj dokumentaciji, a na ovogodišnjim listama želja penzionera prednjačile su Vrnjačka Banja, zatim Banja Koviljača, Ribarska banja, Niška banja, Sokobanja, potom „Termal” u Vrdniku, banja Kanjiža i banja Junaković u Apatinu.

penzionisani.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 × 2 =