Stiže novi olujni talas; Potpuni haos u Srbiji, ulice pod vodom

Snažno nevreme pogodilo je ovog poslepodneva Kruševac, ali i Beograd i Šabac.

U Kruševcu pada jaka kiša, praćena snažnim vetrom, pa vozači koji su se našli u putu tokom nevremena, ne vide prst pred okom. Ulice su pod vodom.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na nevreme u 16 sati.

“Tokom poslepodneva na području zapadne, jugozapadne, centralne i jugoistočne Srbije, kao i u Bačkoj i Banatu mestimično pljuskovi sa grmljavinom, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada.

U pojedinim delovima Beograda lokalni pljuskovi sa grmljavinom”, navode na sajtu.

Sutra novi olujni talas

U toku večeri u Srbiji se očekuje smirivanje vremena, samo se još na jugoistoku očekuje kiša, ponegde i pljuskovi sa grmljavinom, ali uz prestanak padavina kasnije tokom večeri. Dakle, tokom večeri i noći širom Srbije biće suvo i bez padavina.

Ove večeri je i relativno sveže. Trenutne temperature kreću se od 17 do 23°C, u Beogradu je 18°C. Zlatibor i Sjenica mere 13°C, a Kopaonik 9°C.

Do jutra minimalna temperatura u Srbiji spustiće se na 12 do 16°C, u Beogradu na 14°C, a na planinama ispod 10°C. Srbija će narednih dana biti pod uticajem veoma izraženog visinskog ciklona sa centrom iznad centralne Evrope, a u sklopu njega do našeg područja će u sklopu severozapadnog visinskog strujanja i dalje stizati sveža vazdušna masa.

U Srbiji u ponedeljak ujutro u većini predela vedro ili umereno oblačno. Pre podne u svim predelima Srbije biće suvo, na jugu i istoku i sunčano.

Već tokom jutra oblačni sistem sa padavinama formiraće se iznad severnog i srednjeg Jadrana i on će se tokom dana premeštati preko centralne Hrvatske, Dalmacije i BiH dalje prema istoku. Već sredinom dana ovaj oblačni sistem zahvatiće zapadne predele Srbije i doneti kišu i pljukove sa grmljavinom.

U toku poslepodneva ovaj sistem premeštaće se dalje prema istoku, tako da se u većem delu Srbije povremeno očekuju kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a suvo bi ostalo samo na severu Vojvodine, do pred kraj dana i na jugu i istoku Srbije.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × four =