Sutra finale takmičenja „Eko-kviz“ beogradskih osnovaca

Beograd, 28. mart 2023. godine – U sredu, 29. marta JKP „Gradska čistoća“ organizovaće finalno takmičenje beogradskih osnovaca, „Eko-kviz“ u kojem će učestvovati ekipe učenika viših razreda četiri beogradske osnovne škole. Pobednička ekipa nastupiće 21. aprila u finalu republičkog takmičenja u Ustanovi kulture „Teatar Vuk“ gde će se u igrama i kvizu znanja okušati i škole pobednice iz Vršca, Gornjeg Milanovca i Zrenjanina.

JKP „Gradska čistoća“ ovo značajno ekološko takmičenje organizuje od 2014. godine uz podršku Skupštine grada Beograda, sa izuzetkom protekle dve godine kada takmičenje nije održano zbog epidemiološke situacije. Sada, sedmu sezonu za redom preduzeće nastavlja uspešnu tradiciju nadmetanja učenika viših razreda osnovnih škola.


U protekloj godini Sektor za ekološku edukaciju i informisanje ovog preduzeća se na vreme pripremio kako bi već početkom 2023. godine nastavio da sprovodi sportsko-edukativno, nagradno nadmetanje školaraca u znanju o veoma važnim ekološkim temama, kako u beogradskim osnovnim školama, tako i u školama širom Srbije.

Ovim je značaj takmičenja podignut na viši, državni nivo, na šta su zaposleni ovog sektora posebno ponosni.

​Dakle, Eko kviz je projekat edukativnog karaktera namenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole, a cilj ovog takmičenja je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji.

Ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Takmiče se po četiri škole, od kojih dve bolje prolaze u naredni krug takmičenja. Kviz je koncipiran tako da se sastoji iz tri dela: prvi deo je Eko igraonica, drugi kviz znanja, a treći deo je Eko slagalica, koji se boduju po tačno utvrđenim propozicijama.
JKP „Gradska čistoća“ će nastaviti da sprovodi atraktivne edukativne kampanje poput Eko- kviza, posebno za naše najmlađe sugrađane i školarce, koji su uvek u fokusu Sektora za ekološku edukaciju i informisanje, imajući u vidu da su značaj zaštite životne sredine i ekologije i dalje teme o kojima se najviše govori, i na koje je usmerena najveća pažnja javnosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fourteen + eleven =