U „Čistoći“ održan „Dan otvorenih vrata“- rekordan broj posetilaca


JKP „Gradska čistoća“ je proteklog vikenda još jednom obradovalo beogradske mališane.
U obezbeđenom krugu direkcije preduzeća na adresi Mije Kovačevića 4 kapije su tradicionalno bile otovorene za sve zainteresovane mališane i njihove roditelje, staratelje, bake, deke, vaspitače i nastavnike.
Na ovogodišnjoj manifestaciji „Dan otvorenih vrata“ bio je prisutan rekordan broj naših najmlađih sugrađana koji su imali priliku da uživaju u edukativnoj radionici i sada već čuvenoj predstavi „Reciklosaurusi“, kao i da se druže sa zaposlenima koji brinu o čistoći grada i učestvuju u vožnji omiljenih vozila kojima preduzeće održava higijenu prestoničkih ulica.
Mališani su imali priliku da učestvuju u interaktivnoj ekološkoj radionici gde su mogli da čuju šta su to reciklabili, koje vrste reciklabila postoje, kako se sortira recklabilni otpad, zašto je reciklaža važna i čemu nam služi. Na ovaj način najmlađi sugrađani su dobili priliku da svoja novostečena znanja o važnosti reciklaže, ekologije i značaju životne sredine dodatno unaprede, kao i da ih sa svojim roditeljima u budućnosti i primene.
Sa posebnim oduševljenjem uživali su u vožnji smećaraca, kamiona, cisterni, elektro-trotineta, elektro-čistilica, kao i u omiljenoj amfibiji, vozilu kojim se sa reka i zemlje suzbijaju komarci.
Nakon što su u radionicama pokazali zavidno znanje i takmičarski duh, svi beogradski mališani su dobili nagradna iznenađenja, zdravu užinu i osveženje.
JKP „Gradska čistoća“ će i u budućnosti nastaviti da organizuje jednu od omiljenih manifestacija beogradskih školaraca i predškolaraca jer je to upravo jedan od najefikasnijih načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, usmeren na najmlađe, budući da su upravo oni najveći potencijal promene društva, kada je reč o ekološkoj osvešćenosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nineteen − thirteen =