U jednoj godini bila je na 34 prva dejta širom sveta: Evo šta je naučila

Loni Džejms prošle godine rezervisala je let iz Vašingtona do Londona, noseći samo ručni prtljag i imajući veoma nekonvencionalan itinerer na umu.

Krenula je krajem marta sa sledećim planom: da putuje svetom i ode na dejt sa svakim lokalcem iz države u kojoj boravi.

Zanimljivi sastanci

Nekoliko dana nakon što je stigla u London, prešla je na “Tinder” i upoznala francusko-britanskog dvojnog državljanina koji je voleo da putuje. Jedno pivo sa njim u pabu blizu Tauer bridža pretvorilo se u petosatni sastanak i duge razgovore o prethodnim putovanjima. No, nakon magičnog “dejta” nikada više nije videla čoveka.

Ali, tako je počelo njeno putovanje – bez određenog plana. Tokom protekle godine, Džejms kaže da je koristila “Tinder”, “Hinge” i “Bumble” da bi otišla na 34 prva sastanka u 19 zemalja, niz romantičnih rituala prepunih intriga, iznenađenja i kulturoloških doživljaja.

Naiame, imala je 13-časovni sastanak u Kairu tokom svetog meseca Ramazana, sa muškarcem koji ju je očarao svojim blistavim osmehom i citatima iz TV emisije „Prijatelji“. Potom se našla sa Egipćaninom u Aleksandriji koji je rekao da je veren i naglas sve vreme pričao o bivšoj ljubavi.

– Očigledno mu je trebao neko da sluša, a ja sam bila bezbedan prostor. Imala sam neverovatno intimne i ranjive razgovore sa ljudima. Postoji nešto posebno što se dešava kada znate da se više nikada nećete videti,navodi Loni.

U italijanskom gradu Veroni upoznala je šarmantnog muzičara koji ju je vozio okolo na skuteru i u noćni obilazak mnogih istorijskih mesta u gradu. U Turskoj je doživela veliku neprijatnost sa čovekom koji se naljutio kada je odbila fizički dodir, a on ju je ostavio usred njegove paraglajding prodavnice, obećavajući da će se vratiti, što nije. Tada je ova avanturistkinja provela noć na klupi.

Njen poslednji sastanak bio je sa Južnoafrikancem u Kejptaunu koji je za večerom izvadio špil karata i krenuo da izvodi trikove za stolom.

Ali, ova 40-godišnjakinja  kaže da su čak i loši sastanci bili za pamćenje i da su je svi nečemu naučili:

– U prošlosti sam na zabavljanje gledala kao na nešto prolazno, osuđeno na neuspeh. Ako sam izašla sa nekim i to se nije završilo poljupcem za laku noć ili nije rezultiralo drugim sastankom, smatrala sam viđenje neuspehom. Ne razmišljam više o tome. Sada shvatam koliko vredi otići i biti zahvalan što se neko otvorio i posvetio vam vreme, podelio svoju priču sa vama, ističe ona.

– Naučila sam da romansa ima mnogo oblika, ne postoji određena formula koja je stvara. Za mene, to je kada postoji konekcija, kada vas osoba sluša i želi da se osećate posebno, kada pokušava da vam izmami osmeh na lice promišljenim gestom, želi da zna šta mislite i da vas zaista upozna.

Tragedija

Naime, iza ove hrabre odluke krije se tragičan događaj u životu ove žene, a to je smrt njene majke, koja se borila sa Alcahjmerom od 48. godine života i preminula kada je napunila 63. To je podstaklo Džejms da krene u svoje avanture.

– Moji roditelji su uradili sve kako treba u skladu sa američkom kulturom: venčali su se, odgojili troje dece, išli redovno na posao, otplatili hipoteku. Imali su velike planove za penziju, ali moja mama je nije dočekala, priseća se Loni.

S obzirom na to da nije bila udata i nije imala decu, počela je da štedi za put dve godine pre smrti majke, u oktobru 2021. Preselila se iz Sijetla u Vašington, iznajmila jeftiniji stan i  “uzela” cimera. Kasnije je prodala sve svoje stvari i vratila se kod roditelja da provede vreme sa bolesnom majkom na smrtnoj postelji. Nije imala priliku da podeli svoje planove putovanja sa njom pre nego što je umrla, ali se seća ključnog saveta koji joj je dala pre mnogo godina.

– Rekla sam joj za dečka koji mi se dopada, a ona mi je rekla da se uverim da on voli putovanja koliko i ja. To je bilo zaista upečatljivo, da je usred svoje bolesti znala koliko je to važno za mene kada tražim partnera, govori Loni.

Mere opreza

Ova neverovatna žena je imala sastanke u Jordanu, Kipru, Turskoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Norveškoj, Islandu, Azorskim ostrvima u Portugalu, Maroku, Tunisu, Mauritaniji, Senegalu, Gambiji, Namibiji i Južnoj Africi. Pošto putuje sama, Džejms kaže da vodi računa o bezbednosti.

Ona deli svoju lokaciju sa prijateljima, ne pije mnogo alkohola, uverava se da joj je telefon napunjen i koristi aplikaciju za deljenje vožnje. Komunicira sa muškarcima putem aplikacija za sastanke i ne daje svoj broj telefona sve dok se lično ne sastane. Takođe, nikada ne dozvoljava da dođu po nju, već ide sama na dogovorenu lokaciju.

Kako navodi, Džejms se još nije osećala nesigurno, ali je imala frustrirajuća iskustva. Muškarci su je ispalili dva puta: u Pafosu na Kipru i u Kejptaunu u Južnoj Africi.

– Shvatila sam da sam najbolja verzija sebe kada putujem, otvorena i radoznala. Oduševljava me koliko različite kulture prilaze istim stvarima iz potpuno drugačije perspektive. Konstantno se učim da ne postoji jedan ispravan način života – ističe ova smela Amerikanka.

(Telegraf.rs)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − 1 =