U MAJU SE NASTAVLjA DRUGI KRUG PILOT PROJEKTA „DIGITALIZACIJA PIJACA“

BEZGOTOVINSKO PLAĆANjE BIĆE OMOGUĆENO I NA PIJACAMA
„STARI MERKATOR“, „ZEMUN“ I „BLOK 44“

U prvoj polovini maja počeće drugi krug Pilot projekta „Digitalizacija pijaca“. Mogućnost bezgotovinskog plaćanja biće uvedena i na pijacama „Stari Merkator“, „Zemun“ i „Blok 44“, tako da će posetioci ovih pijaca robu kupljenu na pijačnim tezgama moći da plate brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu.

Uvođenje bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama koje je počelo pre godinu i po dana pokazalo se kao veoma dobar potez. „Kalenić“, „Palilula“ i „Đeram“ bile su prve u nizu beogradskih pijaca na kojima su postavljeni POS terminali za plaćanje karticama. Uvedenim novinama zadovoljni su i zakupci i potrošači, jer im je pijačna prodaja/kupovina dosta olakšana. Tada je prvi put u Srbiji kupcima omogućeno da voće, povrće i druge proizvode plate bezgotovinski. Nakon probnog perioda čak 35 od 51 zakupca koliko ih je učestvovalo, nastavilo je sa bezgotovinskim plaćanjem, a od novembra 2021. godine, kada je počelo korišćenje bezgotovinskog plaćanja, pa do kraja promotivnog perioda, realizovano je gotovo 36.000 bezgotovinskih transakcija

Partneri Pilot projekta „Digitalizacija pijaca“, Privredna komora Srbije, Mastercard, JKP „Beogradske pijace“, Payten, Chipcard i Banca Intesa, zadovoljni su realizacijom prvog kruga projekta, kao i reakcijama kupaca i zakupaca, zbog čega su se odlučili da već u maju počne drugi krug. Osim tri nove pijace, mogućnost učestvovanja u drugom krugu Pilot projekta „Digitalizacija pijaca“ imaće i zakupci sa pijaca „Kalenić“ „Đeram“ i „Palilula“ koji nisu iskoristili priliku u prvom krugu.

Svi zakupci tezgi koji se odluče da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja, dobiće besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada za takva plaćanja tokom promotivnog perioda. To znači da će potpuno besplatno zakupci moći da isprobaju prihvatanje platnih kartica i instant plaćanja, kao i da poboljšaju prodaju bez dodatnih ulaganja, a sve u skladu sa savremenim očekivanjima kupaca.

Kompanije Mastercard i Chipcard i u drugom krugu obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u ovom Pilot projektu, što podrazumeva da će svakog meseca, u narednih godinu dana po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja, biće nagrađeni sa po 12 .000 dinara.

Pijace u glavnom gradu su na ovaj način postale mesta koja potrošačima pored kvalitetne, sveže i raznovrsne ponude pružaju mogućnost izbora i u pogledu načina plaćanja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 − three =