U ovoj državi cveta industrija kanabisa

U Argentini cveta industrija vezana za ispitivanje i razvoj kanabisa.

Ovom granom industrije koja ima veliki potencijal bave se desetine kompanija, koje žele da izgrade domaće tržište medicinskog kanabisa i da u budućnosti izvoze ove proizvode.

Ministarstvo produktivnog razvoja Argentine očekuje da bi razvoj ove industrije do 2025. godine mogao da donese 10.000 novih radnih mesta, prihod od 500 miliona dolara od prodaje kanabisa u samoj Argentini i 50 miliona dolara prihoda od izvoza ovih prozvoda, prenosi Rojters.

Agencija kao primer novog ekonomskog buma u Argentini navodi primer centra za ispitivanje i razvoj kanabisa (CIDCam) u provinciji Santa Fe, koji sprovodi genetske eksperimente sa ukrštanjem biljaka kanabisa. 

Argentina ima i svoju privrednu komoru za kanabis (ARGENCANN), koja udružuje otprilike 200 kompanija koje su indirektno ili direktno uključene u biznis sa industrijskom konopljom ili kanabisom koji se koristi u medicinske svrhe. 

Ova južnoamerička zemlja je dozvolila prodaju lekova na bazi kanabisa u apotekama i naredila zdravstvenim osiguravajućim društvima da pokrivaju troškove recepata za lekove na bazi marihuane. 

Rekreativna konzumacija marihuane je i dalje zabranjena u Argentini.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − 3 =