UEFA odgovorila Portugalcima na žalbu

Mnogi su se pitali zašto nema VAR-a u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, a posebno je to izraženo posle meča Srbije i Portugala.

Portugalci su oštećeni u Beogradu za gol Ronalda previdom sudije Makelija, koji bi sigurno bio priznat da je bilo VAR-a.

UEFA je saopštila da je nameravala da primenjuje VAR tehnologiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, ali da se od toga odustalo zbog komplikovane situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Sve posle žalbe Portugalaca na dešavanja sa stadiona “Rajko Mitić”.

UEFA je 2019. godine predložila FIFA upotrebu VAR tehnoligije u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije korona virusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evropa na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine“, navodi se u saopštenju.

Ronaldo je bio besan zbog odluke sudija, bacio je kapitensku traku na travu i krenuo je da izlasi za terena, a posle toga sudija je odmah označio kraj utakmice.

Takođe, VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA“, navodi se u saopštenju evropske kuće fudbala.

Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je da je neprihvatljivo igrati utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo bez gol tehnologije i VAR-a.

Posle dva kola u Grupi A, Srbija i Portugal imaju po četiri boda na prva dva mesta na tabeli

  1. B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine − one =