Ukrajinci i dalje prodaju Rusima

Prema informativnoj publikaciji “The Insider”, Kijev nastavlja isporuku rezervnih delova za avione i helikoptere Ruske Federacije.

Od prošle godine isporučene su ukrajinske komponente u vrednosti od 370 miliona rubalja (oko 4,2 miliona USD). 
Osim iz Ukrajine, Rusija je uvozila i rezervne delove iz Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Francuske. Isporuke su se odvijale preko pravnog lica registrovanog u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, međutim, trenutno se odvijaju preko kompanije iz Kirgistana, piše portal Zamaaero.

Na osnovu informacija iz carinskih dokumenata, postalo je poznato da je ruska kompanija već kupila delove u vrednosti od oko 120 miliona rubalja za avion An-124 proizveden u harkovskoj mašinogradnji FED, kao i rezervne delove proizvedene u kijevskoj fabrici Radar u vrednosti od preko 67 miliona rubalja za Ka-32 helikoptere.

Osim toga, u sklopu ovih isporuka, organizacija je kupila proizvode od raznih ukrajinskih proizvođača u ukupnom iznosu od oko 170 miliona rubalja, uključujući komplete za popravku za motore An-24 i An-12 koje proizvodi Motor Sic. Ovi podaci ukazuju da se uprkos političkim i ekonomskim razlikama između Ukrajine i Rusije, trgovina rezervnim delovima za avio-industriju nastavlja.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 + 14 =