UPOZORENJE MUP-A: Vodite računa da se “najduža noć” ne pretvori u haos ili tragediju

Ivan Cvijović, načelnik Odeljenja za javni red i mir Policijske Uprave za grad Beograd, kaže da će tokom novogodišnje noći biti pojačano dežurstvo policije posebno na javnim dočecima, koncertima…

Pred nama je, kako se to često kaže “najduža noć”. Kao i prethodnih godina, najviše ljudi Novu godinu čeka sa porodicom, u kućnom ambijentu. Ali, biće dočeka i na gradskim trgovima.

Očekujemo lep provod i veselo društvo. Ali, događa se da proslave pokvare pojedinci koji su ili u alkoholisanom stanju, illi bacaju petarde ispred nas, možda džeparoši.

Ivan Cvijović, načelnik Odeljenja za javni red i mir Policijske Uprave za grad Beograd, rekao je da će tokom novogodišnje noći biti pojačano dežurstvo policije posebno na javnim dočecima, koncertima…

Takođe, policijske patrole obilazeće mesta gde su proslave i postupaće po prijavama građana.

Skrenuo je pažnju građanima na upotrebu pirotehničkih sredstava koja mogu da izazovu fatalne i trajne posledice, kao i na vožnju u alkoholisanom stanju.

Kao jedan od problema sa kojima se građani u poslednje vreme često suočavaju, jeste i džeparenje i zbog toga su, kaže, na takozvanim korzoima i tržnim centrima pojačali prisustvo policijskih službenika.

Tokom novogodišnjih praznika očekuje i pojačanu kontrolu saobraćajne policije

Rezultati nedavne akcije pojačane kontrole Uprave saobraćajne policije pokazali su da je opet dominantan alkohol i prekoračenje brzine. Više od 900 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola, a oko 1.000 je prekoračilo dozvoljenu brzinu.

Vodite računa sa kim sedate u vozilo po dočeku Nove godine, taj neko treba da bude psihofizički sposoban da upravlja da ne bi sa jednog lepog događaja odveo u jedan ružan, da li u Urgentni centar ili možda još teže, upozorili su iz Saobraćajne policije.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

19 + 12 =