Upravni odbor Republičkog fonda PIO doneo odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija

Upravni odbor Republičkog fonda PIO, na sednici održanoj 31. januara 2023. godine, doneo je odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca. Finansijskim planom RF PIO za 2023. godinu, na ime društvenog standarda korisnika penzija planirana su sredstva u iznosu od 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, za finansiranje troškova rehabilitacije korisnika penzija u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima izdvajaju se sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera, što ove godine iznosi 593,7 miliona dinara.

Preostalih 15 procenata od ukupnog iznosa, odnosno 104,76 miliona dinara, izdvaja se za ostala dva vida društvenog standarda, odnosno za finansiranje kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, čiji je cilj podsticanje integracije starijih lica u društvo, i solidarne pomoći korisnicima penzija u paketima sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, kao i druge vrste pomoći, u cilju unapređenja standarda korisnika penzija.

Shodno donetoj odluci, Fond PIO će uskoro raspisati oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u 2023. godini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × 4 =