“URAGAN” I AMERIČKA “M-777” PRETVORENI U DIM! Rusi kod Harkova pokosili pripadnike ozloglašene formacije “Kraken”

Visokopreciznim oružjem ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga pogođeno je mesto privremenog razmeštanja neonacističke oružane formacije „Kraken“ u mašinskoj školi u Harkovu, ubijeno je do 350 neonacista, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov


U napadu je uništeno 11 jedinica vojne tehnike, dodao je portparol. Ruske snage su tokom protekla 24 časa u okviru protivbaterijske borbe u Donjeckoj Narodnoj Republici uništile haubicu M777 američke proizvodnje, dok je u oblasti Nikolajevke uništen sistem „Uragan“.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su do 100 neonacista u Hersonskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i četiri ukrajinska skladišta oružja. PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili pet ukrajinskih bespilotnih letelica i presreli jedanaest raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa.

Takođe je uništena privremena lokacija 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR. U napadu je ubijeno do 50 vojnika, a uništene su dve haubice „Msta B“ i 10 jedinica vojne tehnike.

informer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × 1 =