Uručena prva Penzionerska kartica nove generacije

28. 8. 2023. U Filijali za grad Beograd Republičkog fonda PIO, 28. avgusta, direktor Fonda Relja Ognjenović uručio je prvu Penzionersku karticu nove generacije, čija upotreba počinje 1. oktobra.

  • Danas imam čast da u ime inicijatora ovog projekta, predsednika Aleksandra Vučića, uručim prvu Penzionersku karticu nove generacije. Kao direktor Fonda PIO jako sam srećan zbog ovog projekta, i zbog velikog broja penzionera, više od 730.000, koji su se do sada prijavili, i koji će od danas moći da preuzmu svoju karticu, a od 1. oktobra krenuti da koriste pogodnosti koje im je država Srbija omogućila. Ovim smo pokazali da nam je briga o penzionerima prioritet i da je, kako volim da kažem, briga o penzionerima nacionalni interes. Pozivam ovom prilikom i ostale penzionere da se prijave, iskoriste mogućnosti Penzionerske kartice nove generacije, a isto tako pozivam i privredne subjekte, koji su u velikom broju podržali našu akciju, da se priključe. U narednim danima spremamo velika iznenađenja za penzionere i mislim da ćemo imati još veće i bolje popuste – rekao je Relja Ognjenović i naveo da se do sada više od 400 privrednih subjekata pridružilo projektu Penzionerska kartica, a da su sa još toliko njih sporazumi u pripremi.

Kako je pojasnio direktor Fonda, prvi kontigent penzionerskih kartica uručuje se u Beogradu, a već od 29. avgusta kartice će se uručivati u celoj Srbiji, da bi do 1. oktobra svi penzioneri koji su se prijavili, dobili svoju karticu i mogli da je koriste.

  • Ono što je naša obaveza, zbog velikog broja penzionera koji su se prijavili, jeste da pored naših filijala i ispostava, organizujemo podelu penzionerskih kartica nove generacije i u gradovima, u opštinama i mesnim zajednicama. Gledaćemo da penzionerima dođemo maltene do kućnog praga, kako bismo pokazali da nam je pored brige da obezbedimo popuste u državnim i privatnim ustanovama, prioritet i briga o njihovom zdravlju, tako što ćemo doći što bliže njima i podeliti im kartice, da oni ne bi čekali u redovima i da bi izbegli gužve – kazao je Relja Ognjenović.

On je podsetio da će svi penzioneri putem mobilnih telefona čije brojeve su ostavili kad su se prijavljivali za Penzionersku karticu, kada njihova kartica bude izrađena, dobiti obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu.

  • Pogodnosti koje će pre svega privreda, a onda i državne institucije omogućiti, biće jasno istaknute na sajtu Fonda PIO, ali iskoristićemo priliku da i u saradnji sa medijima na sve velike akcije pozovemo penzionere, i objasnimo im gde će sve moći da koriste kartice – rekao je Relja Ognjenović.

On je objasnio da će sve privatne firme, apoteke, trgovinski lanci i ostali učesnici u ovom projektu, na svojim objektima imati istaknutu nalepnicu na kojoj će se videti da su oni partneri Penzionerske kartice nove generacije, a o samim popustima korisnici će moći da se informišu na licu mesta ili putem zvaničnog sajta Fonda PIO. Takođe je najavio i mobilnu aplikaciju koja će biti namenjena korisnicima Penzionerske kartice.

Prvu Penzionersku karticu direktor Fonda je uručio Milici Stanimirović, korisnici penzije iz Beograda.

  • Velika mi je čast i zadovoljstvo što mi vi lično uručujete ovu karticu i što sam ja prva među svim penzionerima koji će karticu dobiti – istakla je ova penzionerka.

Kako je navela, Penzionerska kartica jasno govori o tome da Fond PIO i direktor Fonda brinu o standardu penzionera i o njihovom životu.

  • Ovu karticu bih koristila da bih poboljšala kvalitet života i kućni budžet, a najviše bih je koristila za lekove, jer je to velika stavka koju penzioneri koriste, a troši dosta novca. Dobro je i što karticu možemo da koristimo u celoj Srbiji, jer imam mogućnosti da putujem, pa mnogo znači da karticu mogu da koristim gde god odem – navela je Milica Stanimirović.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × 1 =