Uručene nagrade šampionima bezgotovinskih transakcija za oktobar mesec

Oktobarskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama dodeljene su nagrade u okviru Pilot projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“. Prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace „Palilula“ sa 139, odnosno 105 ostvarenih transakcija. Treće, četvrto i peto mesto pripala su zakupcima sa pijace „Kalenić“ koji su realizovali 69, odnosno 41 i 38 transakcija.


Od novembra 2021. godine, od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do kraja oktobra , realizovano je oko 13 500 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace „Kalenić“, „Đeram“ i „Palilula“.
Pilot projekat „Digitalizacija beogradskih pijaca“ koji je pokrenula Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard trajao je godinu dana. Realizovao se uz podršku JKP „Beogradske pijace“ i kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.
Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje bezgotovinskog plaćanja, što je i nakon isteka Pilot projekta omogućeno na određenom broju prodajnih mesta na pijacama „Palilula“, „Kalenić“ i „Đeram“.

JKP BEOGRADSKE PIJACE / GLAS NACIJE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 − four =