Uz pomoć ovih prirodnih recepata i NAJVEĆA glavobolja PRESTAJE!

Ozbiljne bolesti prouzrokuju glavobolju.

 

pixabay
pixabay

 

Svaka prehlada počinje povišenom temperaturom i glavoboljom. I svaka zarazna bolest, jaka skleroza, srčana mana, nesanica – prouzrokuju glavobolju.

Visoki pritisak takođe izaziva glavobolju. Od gladi i preobilnog jela – glavobolja.

Stoga nema smisla glavobolju lečiti acisalom (i to godinama).

Čovek se mora zapitati od čega ga boli glava. Potrebno je obratiti se iskusnom lekaru za temljan pregled. Glavobolja nekom nestaje čim dobije dobre naočare, izleči nos, zube…

Mi vam predlažemo neke od prirodnih lekova kojima ćete brzo ukloniti glavobolju:

1. Dve do tri glavice crnog luka samelje se na mašini za mlevenje mesa. To se pomeša sa uljem i doda malo soli. Tom smesom masira se glava, zatim se ta masa stavi u gustu krpu i priveže na glavu. Preko krpe stavi se suva marama i malo prilegne.

2. Koren maslačka, koren angelike, matičnjaka – supena kašika; majčine dušice – pola supene kašike; bazgovog cveta – supena kašika; metvice – dve supene kašike. Sve se to dobro promeša i od te mešavine supenu kašiku prelite sa 2 decilitra ključale vode i ostavi 10 do 15 minuta. Nakon toga se iscedi i pije hladno više puta na dan.

3. Kičice, lincure – po supena kašika, koren odoljena  – 2 supene kašike. Dobro promešati i od te mešavine supenu kašiku preliti sa 2 decilitra ključale vode. Ostalo kao pod 2.

4. Od jednog većeg limuna iscedi se sok i dobro promeša sa kašikom fino samlevene prave kafe. To se popije i malo prilegne.

5. Nekoliko listova od glavice kupusa stavi se u rernu da se smekšaju i ugreju. Time se obloži glava triput dnevno, sve dok bol ne prođe.

6. Ako vas neprekidno boli glava, dva do tri puta dnevno masirajte glavu (8 dana) jakom dobrom domaćom rakijom (komovicom).

7. Bolovi koji trgaju u glavi, zubima ili ušima prestat će ako na tiganj stavimo po kašiku ljuske od belog luka, ljuske od crnog luka, kamilice, lovorova lista, borovice i ruzmarina. Nakapati malo finog ulja te grejati.

Kad se najviše dimi (ne sme goreti), držati nad dimom složen topao peškir. Kad se peškir napuni dimom, brzo ga povezati detetu ili odrasloj osobi na glavu. Preko toga zavezati još jedan čist topao peškir. Ako kod prvog postupka bolovi ne prođu, treba postupak ponoviti.

8. Ako dete boli glava, treba naribati sirov krompir i krpom pričvrstiti na čelo. Noge moraju biti tople.

9. Limunov sok sa jednakim delom vode zaslađen šećerom. Uzima se nekoliko puta dnevno.

10. Ako patimo od nervne glavobolje, treba stavljati obloge od kvasca – 10 g – pomešane sa kašikom meda.

11. Kad god vas zaboli glava, bolna mesta treba (čelo, vrat) masirati s jakom komovom ili šljivovom rakijom.

 

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four × three =