UŽIVO “Imaćemo četvrti talas”; Pola zemlje u lokdaunu

Virusolog Milanko Šekler izjavio je da smo o vakcinaciji “slavodobitno govorili” u početku, a da je sada entuzijazam pao.

Navodi da bi bilo logično da ponovo počne da skače broj novozaraženih.da ponovo očekuje bitku sa koronavirusom u delu populacije koji nije vakcinisan, tj. za onih 52 odsto građana.

On je u razgovoru za RTS kazao da smo “skloni da u početku povedemo, kao u sportu, a da na kraju izgubimo”.

“Čini mi se da smo slavodobitno pričali u početku, a da se entuzijazam izgubio, i da smo zaglavili sada na 48 odsto vakcinisanih”, rekao je virusolog.

Sve o dešavanjima u vezi sa koronavirusom u Srbiji i svetu iz časa u čas pratite na Live blogu B92.

Situacija u Jablaničkom okrugu

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, u poslednja 24 sata stiglo je 145 rezultata od čega za grad Leskovac 88, a pozitivnih rezultata nije bilo.
10:05

Japan razmišlja o preventivnim merama

Japanske vlasti razmišljaju o tome da za dve nedelje ili mesec dana produže preventivne mere zaštite od koronavirusa u Tokiju i drugim oblastima, izvestili su danas japanski mediji.
09:57

Pola zemlje u lokdaunu

U Australiji su na snazi strože epidemiološke mere radi suzbijanja širenja veoma zaraznog delta soja korona virusa, a u karantinu je ukupno sedam gradova. Skoro polovina populacije, više od 12 miliona ljudi, dobilo je nalog da ostanu u svojim domovima. Lokdaun važi za Sidnej, Brizbejn, Pert, Darvin, Tomsvil i Gold koust, prenosi BBC.
b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twelve − 1 =