UŽIVO Potpuno zatvoren grad; Novo veliko granatiranje; Ima povređenih

U toku je 216. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Dok Vašington tvrdi da su u stalnom kontaktu sa Moskvom zbog izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o nuklearnom oružju, Kremlj poručuje da se kontakti odvijaju sporadično, ali da su na odgovarajućem nivou.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) na Generalnoj skupštini u Beču istakla je da je hitno potrebno uspostaviti zaštitnu zonu u Zaporožju, te da je to jedino rešenje kako bi se stabilizovala situacija oko najveće evropske nuklearne elektrane.

Potpuno zatvoren grad

Ukrajinska vojska jutros je objavila da su ruske snage potpuno zatvorile okupirane delove Hersonske oblasti za sve ulaske i izlaske.

Ukrajinska vlada ranije je pozvala stanovnike Hersona da se evakuišu zbog protivofanzive ukrajinske vojske u tom području.

U

granatiranju Zaporožja ima povređenih

U noćašnjem granatiranju Zaporožja ima povređenih, a izbio je i požar, saopštio je sekretar gradskog veća Anatolij Kurtev.

Prethodno je šef oblasne vojne administracije Oleksandar Staruh saopštio da su pogođeni infrastrukturni objekti u gradu, prenosi Interfaks Ukrajina.

Staruh je pozvao građane da ne napuštaju skloništa jer postoji mogućnost ponovnih napada, navodi Unian.

08:03

Danas je kraj

Ukrajinske i ruske snage vode teške borbe u različitim delovima Ukrajine, dok se danas privode kraju referendumi u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici i oblastima Hersona i Zaporožja, ukrajinskim teritorijama koje nameravaju da se pripoje Rusiji.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je region Donjecka na istoku zemlje i dalje glavni strateški prioritet njegove zemlje, ali i Rusije, sa borbama koje se vode za nekoliko gradova dok ruske trupe pokušavaju da napreduju ka jugu i zapadu, navodi britanska agencija Rojters.

08:02

AFU granatirala još sedam naselja

“Ukrajinske trupe su ispalile granate kalibra 155 ili 152 mm na Donjeck, Makijevku, Pantelejmonovku, Zajcevo, Holmovskij, Aleksandrovku, a takođe su ispalile granate od 122 mm na Staromihajlivku”, predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju.
b92

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

fifteen − 6 =