UŽIVO Sprečen napad – oboreni dronovi; “Ne treba da slušamo Putinovo zveckanje oružjem”; “Neprihvatljivo”

Vladimir Putin je potpisao paket amandmana na Krivični zakon Ruske Federacije o služenju vojnog roka. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručuje da će Ukrajina odgovoriti na sve ruske napade.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel kaže da Evropa treba da otvori granice za Ruse koji beže iz zemlje.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija neće načiniti prvi korak za razgovore sa SAD o NATO, navodi Rojters. Lavrov ističe da ne želi da nagađa koliko bi sukob mogao trajati.

“Ne bi trebalo da slušamo Putinovo zveckanje oružjem”

Premijerka Liz Tras rekla je da Velika Britanija i njeni saveznici ne bi trebalo da slušaju “zveckanje oružjem” ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini nakon što je naredio delimičnu mobilizaciju trupa i ukazao na mogućnost nuklearnog sukoba.

“Ne bi trebalo da slušamo njegovo zveckanje sabljom i njegove lažne pretnje. Umesto toga, ono što treba da uradimo je da nastavimo da uvodimo sankcije Rusiji i da nastavimo da podržavamo Ukrajince”, rekla je Tras za CNN u intervjuu, koji je danas emitovan.

Konašenkov: Sprečen napad na nuklearku Zaporožje

Oružane snage Rusije sprečile su pokušaje oružanih snaga Ukrajine da napadnu nuklearnu elektranu Zaporožje sa osam dronova kamikaza, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

“Sve ukrajinske bespilotne letelice su oborene van teritorije nuklearne elektrane”, rekao je on, preneo je TASS.

13:11
U Berdjansku (Zaporoška oblast) eksplodirala je improvizovana eksplozivna naprava u blizini zgrade gradske uprave, niko nije povređen, saopštile su lokalne vlasti.
13:09

Pogođen hotel u Hersonu

Raketni napad na hotel u centru Hersona predstavlja planirani teroristički akt, za koji je odgovorno vojno-političko rukovodstvo Ukrajine, saopštila je pres služba administracije Hersonske oblasti. U saopštenju se dodaje da hotel nije korišćen u vojne svrhe, već da su u njemu bili samo novinari i osoblje.
11:15

Prvog dana referenduma u Zaporožju 93 odsto glasalo “za”

Prvog dana referenduma u regionu Zaporožja, 93 odsto onih koji su učestvovali na glasanju, opredelilo se za pripajanje te oblasti Ruskoj Federaciji, saopštio je Krimski republički institut za politička i sociološka istraživanja, javlja danas TASS.
b92

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × five =