UŽIVO Vučić: Dugim cevima šaljete poruku da srpskom narodu nije mesto na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Dežurni operativni centar Vojnobezbednosne agencije.

“VBA brine o nedisciplini vojnika, do svakog ugrožavanja naših objekata, vojske…” rekao je Vučić na početku obilaska.

Istakao je da ranije nije posetio Operativni centar.

“U Operativnom centru VBA ranije nisam bio, bio sam u drugim centrima koje imamo. Mnogo smo toga uradili, i moramo mnogo toga da menjamo,” rekao je Vučić.

Istakao je da će se ubuduće još više ulagati u Vojsku Srbije.

“Biće mnogo više ulaganja, više nego što je planirano budžetom,” naglasio je on, i dodao “mi moramo da svoju zemlju gradimo, da mnogo radimo i da drastično snažimo našu vojsku.”

Izneo je i detaljne podatke o tome šta poseduju snage tzv. Kosova, iako prema rezuluciji 1244 ne bi ni trebalo da postoje.

“Priština ima najbrže rastući bužet vojske i policije koji ne smeju da postoje po Međunarodnom javnom pravu. U poslednje četiri godine porastao je preko dva puta. Tzv. KBS se transformišu pod mentrostvom SAD i treba da dostignu 5.500 pripadnika pod stvaranjem rezervi od 20.000 vojnika, zbog čega se razmatra uvođenje obaveznog vojnog roka da bi te zadatke mogli da ispune,” rekao je.

“Imaju 223 oklopna vozila, to su vozila za prenos pešadije. Oni žele da taj broj poraste na 350 vozila. Za nas tu nema nikakvih iznenađenja. Amerika time rukovodi,” naveo je Vučić.

“Naše je da čuvamo mir, stabilnost, ali i da snažimo našu vojsku,” istakao je Vučić.

Zajedno sa Vučićem, Dežurni operativni centar VBA obišli su i ministar odbrane Miloš Vučević, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Želimir Glišović, kao i predstavnici VBA.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 − seven =