(UŽIVO) VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU SAJMA TURIZMA U BEOGRADU: Učestvuje 350 izlagača iz 33 države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu.

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, koji će biti održani do 26. februara pod sloganom “Kad je odmor nije teško”, učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

Ovogodišnji sajam će biti najuspešniji do sada, najavili su ranije organizatori.

Kina će biti partner ovogodišnjeg Sajma turizma, saopštio je Beogradski sajam i istakao da Srbija sa tom zemljom ima izvanredne partnerske odnose u privredi, kulturi i drugim oblastima.

Takođe, premijerno će se ove godine na sajmu predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

Ovogodišnja tradicionalna turistička smotra celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta – 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca – Oprema, biće prilika da se uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu unapredi turistička razmena.

Takođe, da se domaći turisti upoznaju sa mogućnostima da posete zemlju bogate istorije i nasleđa, ali i da se kineski turisti vrate na prvo mesto, kada su u pitanju dolasci stranih gostiju u Srbiju.

Posetioci sajma mogu očekivati ponude city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikende na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja, celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije specijaliteta i ukusa.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od četvrtka 23. februara, do subote, od 10 do 19 časova, a u nedelju 26. februara od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti 3.000 dinara.

Cena parkinga po satu je 200 dinara.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

nine + nine =