Velika čast; Siniša Mali: Bićemo domaćini EXPO2027 – sjajna vest za Srbiju i njene građane

Povodom izbora Srbije za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO2027, oglasio se i ministar finansija Siniša Mali.

Izbor naše zemlje za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, je sjajna vest za Srbiju i za sve njene građane, kao i velika čast za našu zemlju, posebno imajući u vidu činjenicu da je Beograd pobedio u veoma jakoj konkurenciji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

“Igrali smo utakmicu sa velikim državama na svetu. Sa Amerikom, Španijom, Tajlandom i Argentinom i jedan Beograd i jedna Srbija je dobila tu čast da bude domaćin jedne ovakve izložbe koja će se održati od 15. maja do 15. avgusta 2027.”, izjavio je on za Tanjug.

Mali, koji je bio i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu “Expo 2027” je naglasio i da će Beograd tokom organizacije ove prestižne manifestacije biti ekonomski centar sveta.

“Očekujemo preko tri miliona posetilaca, a procene su da će ukupan efekat ove izložbe biti preko milijardu evra. Preko 120 zemalja će doći i potvrditi da je Beograd prihvatljiv i za istok i za zapad, ali i za sever i jug” dodao je ministar.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 × 3 =