“VELIKO RAZOČARANJE” Oglasio se predsednik Vučić nakon odluke SAD da prihvate sramotan zahtev Prištine

Srpski predsednik nije krio nezadovoljstvo ovom sramotnom odlukom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu, kao i da će raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, uprkos činjenici da su SAD odlučile da prihvate zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa “Javalin”. 

Vučić je primio ambasadora SAD Kristofera Hila koji ga je obavestio o toj američkoj odluci za koju je predsednik rekao da je “veliko razočaranje” za Srbiju.

Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Predsednik Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa, navodi se u saopštenju. 

 Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu – rekao je predsednik Vučić.

U saopštenju se dodaje i da su Vučić i Hil razgovarali o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa, međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim  geopolitičkim dešavanjima.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u našoj zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača, saopštila je Služba za saradnju Predsednika s medijima.

Predsednik je istakao da je za našu zemlju neophodno da se nastavi rad na jačanju, ne samo putne infrastrukture, već i energetske, i najavio da se uskoro očekuje potpisivanje značajnih ugovora između Srbije i SAD za razvoj infrastrukture.

Dobri odnosi Srbije i SAD uticali su i na stvaranje pogodnog terena za širenje ekonomske saradnje dve zemlje, zaključili su sagovornici.

Dvojica sagovornika su razgovarali o bilateralnoj saradnji, kao i o situaciji u regionu.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × 3 =