Ishranu u kojoj je zastupljen pasulj najbolje je primeniti tokom hladnijeg dela godine. Pasulj povoljno deluje na jetru i žučnu kesu i pomaže da bolje rade. Osim toga, sprečava avitaminozu, karakterističnu za zimske dane i dijetalni način ishrane.
Ova namirnica osnažuje kardiovaskularni sistem i poboljšava stanje i izgled kože. Preporučuje se da se tokom trajanja dijete jede pasulj kao glavno jelo, dok je unos hleba i slatkiša potrebno smanjiti. Bogat je lako svarljivim proteinima, vitaminima B, C i E i mineralima kalcijuma, fosfora, bakra, cinka i gvožđa. Od aminokiselina, najzastupljenije su triptofan, lizin, arginin, tirozin i metionin.
PRVI DAN
Doručak: 50 g tvrdog sira, kriška integralnog hleba
Užina: šolja nemasnog jogurta
Ručak: 100 g mladog sira, salata od mešanog povrća, limunada ili čaj bez šećera
Večera: 200 g kuvanog pasulja, 150 g voća po izboru
DRUGI DAN
Doručak: 100 g mladog sira, kafa ili čaj
Užina: 100 g bilo kojeg voća
Ručak: 100 g kuvanog pasulja, kuvano povrće po izboru, ili velika salata od povrća, 100 g svežeg soka od jabuke, ili čaj bez šećera
Večera: Isto kao i za ručak + 100 g bilo koje kuvane, ili pečene ribe
TREĆI DAN
Doručak: šolja nemasnog jogurta ili kefira, kriška integralnog hleba i 50 g tvrdog sira
Užina: šolja kefira
Ručak: 100 g kuvanog pasulja, kuvano povrće po izboru, ili velika salata od povrća, 100 g svežeg soka od jabuke, ili čaj
Večera: Isto kao i za ručak + šolja soka od paradajza
ČETVRTI DAN
Doručak: 100 grama mladog sira, čaj ili kafa (bez šećera)
Užina: 100 g bilo kojeg voća
Ručak: 100 g kuvanog pasulja, salata od šargarepe i jabuke sa jednom kašičicom meda
Večera: 100 g kuvanih ili pečenih pilećih prsa, 50 g kuvanog pirinča, čaj ili kafa (bez šećera)
PETI DAN
Doručak: 100 g mladog sira ili 100 ml jogurta, čaj ili kafa
Užina: šolja nemasnog jogurta
Ručak: 100 g kuvanog pasulja, kuvano povrće po izboru, ili velika salata od povrća, 100 g svežeg soka od jabuke, ili čaj
Večera: Isto kao i za ručak i dva kuvana, ili pečena krompira i jedna šolja soka od paradajza.