Vršac pobednik sedme sezone EKO-KVIZA

Republičko takmičenje sedme sezone EKO-KVIZA završeno je danas u Beogradu pobedom vršačkih osnovaca.
Učenici viših razreda osnovnih škola iz Beograda, Zrenjanina, Vršca i Gornjeg Milanovca sa nastavnicima i uz podršku vernih navijača, učestvovali su u finalnom nadmetanju popularnog kviza u kom su najbolje znanje i veštine ove godine pokazali đaci OŠ „Paja Jovanović“ iz Vršca i zaslušno poneli titulu pobednika EKO-KVIZA kao i nagradu od 150.000 dinara. Pored toga, grad Vršac će biti domaćin finala osme sezone EKO-KVIZA koje će se održati 2024. godine.

JKP „Gradska čistoća“ je uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za zaštitu životne sredine, i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu u školskoj 2022/23 godini uspešno završilo sedmu sezonu popularnog takmičenja EKO-KVIZ u kom su se za drugo mesto i nagradu od 125.000 RSD izborili učenici OŠ „Desanka Maksimović“ iz Gornjeg Milanovca. Treće mesto i nagrada od 100.000 RSD pripala je OŠ „Jovan Dučić“ iz Zrenjanjina, dok je četvrto mesto sa nagradom od 75.000 rsd, zauzela OŠ „Dragojlo Dudić“ iz Beograda.
Ovogodišnje republičko takmičenje u znanju o ekologiji i reciklaži, otvorio je Dušan Čarkić pomoćnik ministra zaštite životne sredine, a podršku osnovcima svojim prisustvom dali su i Nenad Radić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“ Beograd, Vladan Jeremić, predsednik GO Zvezdara, Jadranka Dostanić, zamenica gradonačelnika Gornjeg Milanovca, Nemanja Milinković, direktor „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, Miroslav Lepir, član Gradskog veća Vršca, kao i direktori svih OŠ koje su učestvovale u finalu.
Cilj ovog edukativnog, i zabavnog kviza je podizanje znanja i nivoa svesti o važnosti ekologije, reciklaže i zaštiti životne sredine, negovanje i razvoj ekološkog bontona , ali i usvajanje lepih i korisnih navika.
EKO-KVIZ iz godine u godinu postaje sve popularnije i uticajnije takmičenje koje na zanimljiv i jednostavan način budi interesovanje mladih za polje reciklaže i ekologije uopšte,a kontinuirana edukacija će generacije koje stasavaju činiti ekološki osvešćenijim ljudima koji će znati da bez očuvanja i brige o životnoj sredini nema budućnosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − 3 =