Vučić: EU to neće usvojiti, čim smo se snašli bolje od njih smisle neku pakos

Manama — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je najznačajniji ishod njegove posete UAE i Bahreinu dogovor u vezi sa izgradnjom fabrike Sinofarm vakcina u Srbiji.

printscreen
printscreen

“To će stvoriti veliku šansu u budućnosti Srbije, da možemo normalno da živimo, a sve ostalo od nas zavisi”, rekao je Vučić.

Naveo je da je razgovarano i o pitanjima poljoprivrede, nafte, građevinske industrije.

“Ja očekujem princa Nasera da dođe, pa posetu još veće delegacije, da bismo krajem leta dogovorili posetu kralja Armada Beogradu”, rekao je on.

Kako je kazao, zadovoljan je ponosona kako je došeka i u Ujedinjenim Arpskim Emiratima i Bahreinu.

“Ono Srba što ovde ima su bili ponosni i srećni što dolaze iz Srbije. To pokazuje novi trend u svetu da nezavisne i suverene zemlje sve više počinju da sarađuju”, rekao je on.

Vučić je kazao da je značaj fabrike vakcina veći nego naoružanje, te da je ona važnija nego ni avioni-lovci.

“Nama fabrika vakcina, koja neće previše da košta, koštaće koliko jedna bolnica i to ona koju smo za četiri meseci izgradili, možda i značjano manje. Vredeće više od kupovine deset lovaca koji bi bili 10 puta skuplji. To govori da je postalo strahovito važno zdravlje, da je to jedan od stubova države – zdravlje, vojska, ekonomija, i broj stanovnika“, objasnio je on.

On se, s tim u vezi, osvrnuo i na povećanje kreditnog rejtinga Srbije.

Istakao da gotovo niko nije povećao kreditni rejting, te da je to fantastična vest za Srbiju, što znači da ima stabilne javne finansije, brzu napredujuću ekonomiju, što za građane zanči da imaju sigurnost da se nalazimo na dobrom putu.

“Ekonomija je najsnažniji stub, koji stolicu suštinski drži“, naglasio je on.

On je najavio da će za manje od mesec dana početi da se gradi fabrika vakcina.

“Već imamo u ponudi pet placeva – jedan na Pančevačkom putu, drugi na auto-putu ka aerodromu, a jedan ka Lazarevcu”, rekao je on.

Vučić je najavio da će u ponedeljak biti održan prvi radni sastanak po pitanju fabrike za vakcine protiv koronavirusa.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × two =