Vučić još jednom poručio: “Srbija je oduvek bila kriva”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Verone i naglasio da je “Srbija oduvek bila kriva” dosadašnjem predsedniku Crne Gore.
Na samom početku razgovora predsednik se osvrnuo na Međunarodni sajam vina u Veroni i kako se Srbija kotira na ovoj tradiconalnoj manifestaciji, gde je imao prilike da degustira i obiđe sve izlagače.

“Imali smo susrete sa Meloni, a pre toga i sa Kovačevskim”, naveo je Vučić. 

“Važno je da je Italija uz nas i verujem da će doći do posete Meloni Beogradu do kraja godine”, naglasio je on, a zatim govorio o inicijativi Otvoreni Balkan i njenim benefitima po građane. 

“Ja mislim da je dobro za Crnu Goru da uđe u Otvoreni Balkan, ali ne očajavam ako to nije slučaj. To je njihovo pravo i njihova odluka. Nas niko ne zove da nam odlučuje šta da radimo. Mi se sastanemo i konsenzusom donosimo odluke. Verujem da je to dobro i za građane Crne Gore, ali videćemo. Gospodin Milatović je o tome pozitivno govorio tokom kampanje”, kazao je on. 

“Srbija je oduvek bila kriva dosadašnjem predsedniku Crne Gore. Nadam se da će ubuduće saradnja biti osnovni moto naših odnosa. To je najvažnije”, rekao je on. 

“Politika Srbije u regionu je politika saradnje i dobrih odnosa”, naglasio je Vučić.

“Nemačko francuski predlog” i pozicija Srbije u odnosu na sukob u Ukrajini

“Da li će nas pritiskati? Logično. Bolje da ćutim. Nastaviće da pritiskaju i jedne i druge i sve je to ta igra. Mi hoćemo bolje odnose sa Albancima na Kosovu, ali mnogo je to teško”, dodao je on. 

“Oni hoće sukob jer Kurti hoće da bude Zelenski, a ja Putin, kako oni mene nazivaju, a suština je da se izbegne ZSO, NATO da se okrene protiv Srbije”, rekao je i dodao da je Kurti imao miting. 

Predsednik Srbije govorio je i o poziciji Srbije kada je u pitanju sukob u Ukrajini. 

“Ponosan sam na činjenicu što je Srbija više od godinu dana izdržala na svojoj poziciji, samostalne i nezavisne politike”, zaključio je Vučić.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − five =