Vučić: Mi i Albanci bićemo najbrojnije nacije

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je poseta nemačkog ministra Hajka Masa potvrda značaja odnosa sa Nemačkom. Srbija želi mir, ne rat.

Sastanak u Predsedništvu Srbije sa nemačkim ministrom spoljnih poslova počeo je u devet sati, a nakon toga Vučić i Mas se obraćaju medijima.

Vučić je rekao da je sa Masom razgovarao o svim važnim temama i o onome što za nas nije uvek jednostavna tema. “O KiM, situaciji u reginu. Nemačka je priznala nezavisno Kosovo, mi nismo, Nemačka podržava dijalog u okvoru EU. I Srbija to podržava”, rekao je Vučić.

Spremni smo za nastavak dijaloga i pristupićemu konstruktivno. Srbija želi kompromisno rešenje. Ne želimo da odbijamo dolazak do kompromisa i rešenja, smatramo da nije rešenje zamrznuti konflikt. Potrebno nam je da sa Albancima gradimo mir u narednih 100 godina”, rekao je predsednik Srbije.

“Mi i Albanci bićemo najveće nasije na Balkanu u narednih 100 godina”, dodao je on i ponovio da je suština srpske politike mir.

Takođe, dodao je da će Srbija insistirati na ispunjavanju potpisanih obaveza, kao i da je spremna da razgovara. ” Rekli smo da nećemo razgovarati o ratu, već o saradnji i miru. Snažna i ekonomski jaka i uspešna Srbija, to je naš cilj”, istakao je predsednik Srbije.

Rekao je da je sa nemačkim ministrom razgovarao i o EU integracijama, a tom prilikom s eposebno zahvalio Masu zbog podrške koju Nemačka, na čelu s kancelarkom Angelom Merkel, pruža Srbiji.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 + 3 =