Vučić: “Pokušano je nasilno zauzimanje institucija države Srbije. Sva lica će biti pohapšena”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je hitno sazvao Sednicu za nacionalnu bezbednost.

“Država će da reaguje. Niko nema pravo da ruši našu kuću i da uništava imovinu naše zemlje, a još manje da nanosi teške povrede našim policijacima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca. Njih su gađali kockama kojima možete da ubijete čoveka. Taj akt je bio pripreman. Naše informativne službe su sve predvidele. Pokušano je nasilno zauzimanje institucija države Srbije. Sva lica će biti pohapšena, gde god se skrivali ne mogu da se sakriju”, rekao je Vučić.

On je dodao i da policajci nisu uzvraćali nasiljem, a da je grad Beograd uništavan večeras zbog “prljavih političkih ciljeva”. 

“Zato sam došao istog sekunda u Predsednišvto i ušao na glavni ulaz, tek da im pokažem da se ničega ne plašim. Vi ne razumete kakvo je ogorčenje kod ljudi u Srbiji što su ovo uradili. Hvala svima što su ostali mirni, jer za huligane, siledžije i nasilnike mi imamo lek. Ukoliko bude potrebno biće brza i efikasna reakcija državnih organa. Videli ste da su se kao zečevi razbežali onog sekunda kada se pojavila Žandarmerija”. 

Nadam se da će povređeni policajci biti dobro. Sutra će se policija oglasiti i izneti sve dokaze i gonićemo svakog ko je u tome ućestvovao. Svi će odgovarati za nasilničko ponašanje. Ono što je moja poruka za ljude u Srbiji jeste da nemojte da brinete. Država Srbija je ozbiljna država. Očuvaćemo i odbranićemo izbornu volju našeg naroda i demokratiju”, rekao je Vučić.

Dačić: Obaveza je svih političkih stranaka da jasno osude upotrebu nasilja

“Treba potpuno razdvojiti šta su politička okupljanja, a šta je upad u državne institucije i rušenje ustavnog poretka. Zato država ima zadatak da reaguje. Razmenjene su informacije o uticaju stranih faktora. Obaveza je svih političkih stranaka da jasno osude upotrebu nasilja. Ovo je i potvrda toga da je potpuno prazan politički rezervoar određenih političkih partija koje u nazivu imaju da se bore protiv nasilja, a primenjuju nasilje, jer žele da promene izbornu volju”, rekao je Vučić. 

“Sutra ćemo imati sastanak u 15 časova i obavestićemo javnost o daljim koracima”, dodao je Dačić. 
b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eighteen − two =