Vučić potvrdio: Potpisao sam, nema gubljenja vremena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas združenoj vežbi Vojske Srbije “Manevri 2022”.

Na konstataciju da pojedinci iz okruženja komentarišu da su dronovi koji su oboreni izmišljeni, rekao da je istina da je oboren, kao i da je trebalo da bude oboreno i više.

“To je naš zadatak. Ja sam zadovoljan. Mi smo uveli 294 velikih komada oruđa uveli u naoružanje Vojske Srbije. Velika je razlika između onih koji su ulagali u vojsku i onih koji su je bud zašto razoružavali”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da neki ne mogu da razumeju da neko želi da njegova zemlja bude nezavisna u rasuđivanju i donošenju odluka.

“Naš je posao da radimo u interesu građana Srbije”, rekao je.

Pored Vučića, vežbi su prisustvovali i general Milan Mojsilović i ministar odbrane Miloš Vučević.

Vežba je održana u vojnom kompleksu “Pasuljanske livade”.

Nakon održane vežbe, Vučić je obratio medijima.

Rekao je da smo u specifičnoj situaciji i dodao da moramo sve sami da proizvodimo.

“Čak i ono što platimo, čekamo po dve godine, a sa istoka ne može da doleti jer niko neće da pusti da prođu. Moramo sebi da se posvetimo i da proizvodimo dovoljno i oružja i oruđa i municije”, rekao je Vučić.

Istakao je da do Nove godine će imati kompletan spisak imovine i da mora da se modernizuje vojna industrija.

“Moramo da se posvetimo nama. Moramo da izađemo iz okvira 1990. godine. Neću pogrešiti ako kažem da smo dosta toga promenili i da su naše sposobnosti značajno unapređene. Ali, ja nisam zadovoljan”, rekao je Vučić.

Dodao je da Srbija može da računa samo na sebe.

Na konstataciju da pojedinci iz okruženja komentarišu da su dronovi koji su oboreni izmišljeni, rekao da je istina da je oboren, kao i da je trebalo da bude oboreno i više.

“Da, oborili smo dron. Trebalo je da obore više. Zato sam potpisao, nema gubljenja vremena… To je naš zadatak. Ja sam zadovoljan. Mi smo uveli 294 velikih komada oruđa uveli u naoružanje Vojske Srbije. Velika je razlika između onih koji su ulagali u vojsku i onih koji su je bud zašto razoružavali”, rekao je Vučić.

Dodao je da neki ne mogu da razumeju da neko želi da njegova zemlja bude nezavisna u rasuđivanju i donošenju odluka.

“Naš je posao da radimo u interesu građana Srbije”, rekao je.

Podsetimo, vojska Srbije je juče oborila dron iznad vojnih objekata u blizini garnizona u Raški, koji je došao iz pravca Jarinja.

“Istraga je pred nama i sve ono što ćemo zaključiti dočešće do toga kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude vlasnik tog drona, ali i proizvođač. Ono što je interesantno jeste da je Vojska Srbije oborila dron korišćenjem elektronskih uređaja, nije došlo do upotrebe protivavionskih mitraljeza i topova, već najmodernijh elektronskih uređaja. To pokazuje da se ne šalimo, nikom ne pretimo, ne igramo se ratnih igara, ali smo vrlo odlučni da zaštitimo Srbiju. Vratimo se za pregovarački sto, Srbija je spremna za dijalog i za kompromis, ali Srbija nije više džak za udaranje. Nemojte izazivati Srbiju, to mora biti jasno svima”, rekao je ministar odbrane Miloš Vučević.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × 2 =