Vučić: Siguran sam da ćemo opet preći 4 milijarde; Posetite i jug Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka VGP Park Beograd.

Vučić je odmah po dolasku na gradilište održao kratak sastanak sa predstavnicima kompanije.

Nakon toga prisutnima su se obratili, generalni direktor Deleza Srbija Jan-Vilem Dokhejr, izvršni direktor VGP Jan Van Get kao i direktor VGP Srbija Nenad Bjelogrlić, a zatim i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Veoma je važno što će ovi kapaciteti unaprediti sveukupne logističke i industrijske kapacitete naše zemlje i povećati konkurentnost Srbije u regionu i dodatno značiti privlačenje novih investicija, rekao je Vučić i izrazio očekivanje da ćemo i ove godine privući više od četiri milijarde stranih direktnih investicija.

“Mi ove godine očekujemo ponovo bez obzira što je teška godina uz mnogo turbulentnih događaja u samo poslednja dva dana, čini mi se da se u finansijskom sektoru i u svetskoj ekonomiji, uz sve političke događaje, dogodilo više nego u prethodne dve ili 10 godina, dakle uz sve to siguran sam da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih investicija i opet preći četiri milijarde i verujem da će ovakvi logističko-industrijski i logističko-trgovinski centri imati poseban značaj”, naveo je Vučić u obraćanju.

Istakao je da je značajno što je VGP došao u Srbiju.

“Mi se nadamo i verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski uspešniju Srbiju. Za mene je veoma važno što je VGP došao u Srbiju. Važna mi je jedna rečenica koju je rekao Van Get, da je naša administracija radila dobro. Nego da vas podsetim javno, možda pomislite da ako budete hteli da idete u Niš i Leskovac, mi smo spremni da pomognemo. Možete da računate od nas na najveću moguću podršku. Mi moramo da podignemo jug naše zemlje”, rekao je..

Imaćemo velike plate, vrlo pristojne čak i za evropski deo. Imaćemo velike plate, ali treba da podignemo i jug naše zemlje, izjavio je Vučić.

Rekao je da će logističko trgovinski centri imati veliki značaj, da je važan razvoj zelenih tehnologija.

“Vi utičete i na dodatno stvaranje poslovnog okruženja za koji smo se mi potrudili da bude ravnopravan i zato vas molim da sa jednakom strašću volite Srbiju i da posetite i jug Srbije, južnije od Niša”, rekao je Vučić obraćajući se investitorima.

“Sada radimo sa EU prugu Niš – Brestovac od 23 km. Leskovac će biti uskoro mnogo bliži. Takođe, radimo i brzu prugu Beograd – Niš, tako da će putnici od kraja 2027. moći da putuju za samo sat i 40 minuta od Beograda do Niša, dok će u kargo saobraćaju to biti tri ili četiri puta brže. Gradićemo i prugu do Preševa i Dimitrovgrada, tender je već rapisan. Tako da ćete imati priliku da dovedete investitore koje hoćete, molim vas da razmislite”, poručio je Vučić.

Dodao je da je naša država spremna sa mnogo više sredstava da pomogne nove investicije.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eight − 4 =