“ZABRINJAVA NAS BRZO ŠIRENJE” Korona brojke u nezaustavljivom rastu: Ovo su 3 KLJUČNA SIMPTOMA u ovom talasu, a jedan novi stručnjaci odavno nisu videli

Kakav je kovid-19 virus danas, koje simptome i probleme po zdravlje sa sobom sada nosi, koje grupe ljudi su trenutno najugroženije i šta je ono što specifiše koronu nakon dve godine, pitanja su koja sve više zanimaju ljude ovih dana kada je pomenuti virus ponovo jedna od najaktuelnijih tema.

Naime, u proteklih mesec dana broj novozaraženih virusom korona u Srbiji drastično je porastao, pa smo se tako ovih dana popeli do čak 6.000 novoinficiranih. Iako doktori naglašavaju kako je ovo sada virus koji ne može da se poredi sa onim od pre dve godine, čudni simptomi i sada ne izostaju, pa su lekari i dalje zabrinuti i na oprezu.

“To dugo nismo videli”

Prema rečima direktorke bolnice u Batajnici, doktorke Tatjane Adžić Vukičević za “RTS”, iako na lečenje od kovida-19 sada uglavnom dolaze stariji pacijenti, odnosno oni u sedmoj, osmoj pa i devetoj deceniji života, a koji imaju pridružene bolesti, jedan slučaj je sve u bolnici ostavio u čudu.

– Imamo jednog mlađeg pacijenta od 50 godina, sa akutnim srčanim popuštanjem. Takvu kliničku sliku nisam dugo, dugo videla. Ovaj mladi čovek se razboleo iz punog zdravlja – istakla je doktorka i dodala kako se sada javlja upala pluća koja se razlikuje u odnosu na druge sojeve.

blic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

twenty − 9 =