“ZAŠTO STE PUSTILI ALBANSKE TERORISTE I ĆUTALI NA PALJENJE MANASTIRA?” Vučić matirao opoziciju: Ne bežim nigde, idem pred svoj narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo bi dobro da se postigne što veće moguće jedinstvo na sednici Narodne skupštine na kojoj će se razgovarati o Kosovu i Metohiji, ali da ne veruje u to.

– Ne verujem da može biti sloge po pitanju Kosova. Mi živimo u demokratskom režimu, i to je prirodno da ljudi ne budu saglasni. Nije prirodno da se ne razumemo kada su ključni nacionalni zadaci pred nama i kada se nalazimo u vremenu koje je najteže za Evropu od Drugog svetskog rata, a za nas od devedesetih, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje šta očekuje od sutrašnje sednice o Kosovu koja se održava u Skupštini Srbije, i da li misli da bi moglo da dođe do sloge po tom pitanju.

– Bilo bi dobro da postignemo što je moguće veće jedinstvo, ali ne verujem jer znam da mnogi misle da kada je Srbiji teško, i kada se suočavamo sa problemima, da je to nekima prilika da se dočepaju političkih poena i vlasti – rekao je on.

Kako je kazao, učestvovaće u raspravi po četvrti put.

Upitan o tome da li SNS za sutra sprema miting podrške, Vučić kaže: lažovi.

– Ne mogu svaki dan da se bavim lažima. Morate da se bavite odzbiljnim stvarima, nemate vremena za takve stvari – istakao je Vučić.

Upitan za peticiju Pokreta za očuvanje Kosova i Metohije, među čijim potpisnicima je i bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica, on kaže da je to dobro, i da je to demokratsko pravo.

– Mislim da ne postoji čovek koji je obradovan tim planom – rekao je Vučić.

Kako je dodao, “što si pustio tamo 2001/03 teroriste iz srpskih zatvora, što si ćutao na paljenje manastira…”?

– Ja ne bežim nigde, idem pred svoj narod i parlament, odgovoriću svakome, borim se za zemlju više nego što se ikada iko borio – rekao je Vučić.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + 19 =