Zatvoreni “Brnjak” i “Jarinje”; Specijalci, KFOR i karabinjeri na terenu; Blokade na par mesta

U severnom delu Mitrovice se čuju sirene za uzbunu, javlja reporter Kosovo onlajn.

Sirene se čuju već 10 minuta, tačnije od 17. 40 časova, iz nepoznatih razloga.

Sutra počinje primena mera reciprociteta, tačnije, kako je najvaila kosovska Vlada, od ponoći će svima koji dođu na prelaze sa ličnom kartom Republike Srbije biti uručen ulazno-izlazni dokument, a počinje i preregistracija vozila sa srpskim tablicama na kosovske.

Građani su počeli da se okupljaju u centru Severne Mitrovice, a kako nezvanično saznaje naš izveštač narod će krenuti ka mestu Rudar kod Zvečana gde će postaviti barikade, javlja Kosovo online.

Građani se okupljaju, nezadovoljni uvođenjem mera reciprociteta, čija bi primena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Što se tiče sirena za uzbunu koje se od 17. 40 sati čuju u severnom delu Kosovske Mitrovice, KFOR navodi da prati situaciju i trenutno prikuplja informacije. To su za Kos sev potvrdili u Kancelariji za informisanje sedišta KFOR-a.

Građanima sa dokumentima Srbije će biti uručen ulazno-izlazni dokument, a sutra počinje i preregistracija vozila sa tablicama Republike Srbije na kosovske.

Prema navodima medija Aljbin Kurti je na Jarinje poslao naoružane specijalce.

“Prištinski režim pokušava, praveći od sebe žrtvu, da iskoristi situaciju u svetu i igrajući na kartu ‘veliki-mali Putin’ i Kurti u ulozi Zelenskog, da nametnu nešto našem narodu na severu KiM. Poslali su svoje jedinice na administrativne prelaze sa željom da zaustave sve koji imaju srpske lične karte”, rekao je Aleksandar Vučić prilikom današnjeg obraćanja.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

13 + sixteen =