“ŽENU JE UDARAO SEKIROM U GLAVU, TINEJDŽERA UBADAO NOŽEM” Potresni detalji zločina kod Zrenjanina, svi se pitaju samo jedno

Maloletnik (13) uhapšen zbog sumnje da je ušao u kuću žene (57) i više puta je udario, a potom je najboljeg druga (17), s kojim se posvađao, ubadao nožem u grudi i stomak. Lekari mu se bore za život.

Tinejdžer (13) iz sela Radojevo kod Srpske Crnje, nedaleko od Zrenjanina, uhapšen je zbog sumnje da je nožem izbo svog druga(17), kao i da je sekirom povredio njegovu majku (57) u njihovoj kući.

Kako se saznaje, pokušaj dvostrukog ubistva dogodio se u nedelju u jedan sat posle ponoći u Ulici maršala Tita. Dečak je, navodno, najpre napao ženu, a potom i njenog sina, inače svog najboljeg prijatelja s kojim se prethodno posvađao.

 Ženu je više puta udario sekirom u glavu, dok je tinejdžera ubadao nožem u grudi i stomak – navodi izvor.

Kako dodaje, povređeni tinejdžer je potom izašao na ulicu sav krvav i počeo da doziva pomoć.

– Komšije su čule da neko viče na ulici i kada su izašle videle su maloletnika. Povređen je trčao. Imao je rane po stomaku. Najednom je pao ispred komšijske kuće. Kasnije je u kući, s povredom glave i obilnim krvarenjem, zatečena i njegova majka – objašnjava sagovornik iz sela Radojevo.

Policija i Hitna pomoć brzo su pristigli na mesto napada. Lekari su potom prevezli povređene u Urgentni centar bolnice u Zrenjaninu. I majka i sin su teško povređeni, zbog čega lekari ulažu sve napore da im spasu život. Tinejdžeru je zbog rana od sečiva odstranjena slezina, a oštećena su mu jetra i pluća.

Meštani navode da je osumnjičeni problematičan, ali da ne mogu ni da zamisle šta ga je navelo na pokušaj dvostrukog ubistva.

– On živi kod bake, gde ga je smestio Centar za socijalni rad iako u istom selu žive i njegovi roditelji. Bio je prepušten samom sebi. Izvesno vreme proveo je i u hraniteljskoj porodici, ali se njegova baba na kraju izborila za starateljstvo – pričaju meštani.

Na saslušanju samo odmahivao glavom

Osumnjičeni (13) je posle hapšenja odveden u policijsku stanu na saslušanje. Kako se saznaje, on nije hteo da objasni zbog čega je počinio krvavi pir, već je samo prilično zbunjen odmahivao glavom.

Babi je po saznanju šta je njen unuk uradio pozlilo, zbog čega joj je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja u Srpskoj Crnji.

– Rekla je da ne želi da govori o slučaju. Bila je potresena i uplakana – navodi izvor.

U Domu zdravlja u Srpskoj Crnji potvrđeno je da je njihova ekipa prva ukazala pomoć žrtvama i da su povrede nanete sekirom i nožem. Kasnije, u tri sata posle ponoći, transportovani su u zrenjaninsku bolnicu, a potom i u Klinički centar Vojvodine.

– Pacijentkinja je primljena na Kliniku za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine preko Urgentnog centra zbog povrede glave. Nakon prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, sprovedeni su adekvatna dijagnostika i primarni hirurški tretman. Pacijentkinja je stabilnog opšteg stanja, hospitalizovana je na Klinici za neurohirurgiju, gde se sprovodi dalji intenzivni konzervativni tretman i monitoring – rekao je Siniša Knežević iz KCV.

Muškarac koji živi sa babom maloletnog napadača rekao nam je da su on i povređeni tinejdžer bili dobri prijatelji i da su se, najverovatnije, zbog nečega posvađali.

O povređenoj ženi kažu da je nedavno operisana od kancera i započela je dodatno analize jer su joj pronašli cistu na vratu. Njen sin, kažu, ide u srednju školu za konobara u Zrenjaninu.

Sve vesti o ovoj tragediji pročitajte OVDE.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

11 − 5 =