Žestok napad na ruski aerodrom: Uništena 4 Su-30, MiG-29 i PVO sistemi

Ukrajinske snage su sinoć oborile četiri aviona Su-30, jedan MiG-29 i tri PVO sistema, navode iz Službe bezbednosti Ukrajine za ukrajinsku pravdu.

Naglašavaju da su među uništenim protivvazdušnim sistemima dva Pancira i jedan S-300.

Ukrajinski obaveštajci kažu da su napali aerodrom u gradu Kursku, na zapadu Rusije, sa 16 dronova. Tvrde da su skoro svi dronovi pogodili svoje mete, odnosno da su Rusi zabeležili najmanje 13 eksplozija. Dodaju da će “uskoro” biti poznate sve posledice napada.

Guverner Kurske oblasti Roman Starovoit saopštio je jutros da je stambena zgrada u Kursku oštećena nakon što je u nju tokom noći udario dron, prenela je ruska državna novinska agencija TAS S.

“Prema preliminarnim informacijama, dron se tokom noći srušio na stambenu zgradu u ulici Karla Marksa u Kursku. Na pojedinim spratovima su polomljeni prozori“, napisao je Starovoit na Telegramu.

“Udarni talas oštetio je i neke prozore na zgradi inženjerskog odeljenja Kurskog državnog agrarnog univerziteta u ulici Karla Marksa. Ništa nije zapaljeno i niko od stanovnika nije povređen”, dodao je on. On je naveo i da su na lice mesta izašle službe Hitne pomoći i da nadležni procenjuju štetu.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

8 − four =