Žestoke borbe; Odjekuju eksplozije; Najsmrtonosniji dani za Ruse?

Ruska vojska uništila je noćas 38 dronova Oružanih snaga Ukrajine iznad Krima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Najsmrtonosniji dani za Ruse?

U najnovijem ažuriranom izveštaju britanske službe navodi se da je februar bio najsmrtonosniji za Ruse od početka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, jer je navodno ubijano 983 vojnika na dan. 

“Danas, Rusija najverovatnije ima 355.000 ubijenih ili ranjenih vojnika tokom rata, navodi se u izveštaju, dok Bi-Bi-Si ističe da nije precizirano kako se došlo do te brojke”.

21:06

Odjekuju eksplozije

U Nikolajevu su odjeknule eksplozije, javljaju ukrajinski mediji.

19:40

“Mora se sprečiti sukob Rusije i NATO. Evropa pati od ‘ratne psihoze'”

Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto poručio je danas da mora da se učini sve da se izbegne sukob između NATO-a i Rusije. 

17:32

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Ruske oružane snage na donjeckom pravcu zauzele su povoljnije položaje, odbile tri napada Oružanih snaga Ukrajine, uništen sistem M777; 

Gubici Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu iznosili su više od 250 vojnika, iništeno artiljerijsko oruđe Akacija, haubica D-20, sistem Grad; 

Oružane snage Ukrajine izgubile su skladište municije i oko 240 vojnika na donjeckom pravcu; 

Oružane snage Rusije odbile su pet napada ukrajinskih vojnika na kupjanskom pravcu, ukrajinska vojska je izgubila 35 vojnika, haubice M777 i M198, kao i D-20 Ruske oružane snage su u rejonu Rabotina odbile napad mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, gubici neprijatelja iznosili su više od 40 vojnika. 

Uništene su 143 ukrajinske bespilotne letelice, uključujući Bajraktar ​​TB-2; 

Ruske oružane snage su od početka specijalne operacije uništile više od 14 hiljada ukrajinskih dronova.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 × three =