Šta se desi kada dečku otkrijete tačan BROJ svojih BIVŠIH? Konačno imamo odgovor na ovo pitanje

Početak svake ljubavne veze obeležen je upoznavanjem jedno drugog, pitanjima, otkrićima…

 

pixabay
pixabay

 

Ali jednog pitanja pribojavaju se mnogi, te im izaziva grč u želucu. Kada se na tapeti nađe tema o bivšim ljubavnicima, u većini se budi ista dilema: slagati ili reći istinu? Pravog odgovora na to, zapravo, i nema, ali evo šta kaže stručnjak:

 

– Otkrivanje tačnog broja osoba s kojima ste spavali može uzburkati vezu i podstaći neka druga pitanja, poput imena bivših seksualnih partnera ili njihovih sposobnosti u krevetu – objašnjava stručnjak za veze Suzi Parkus te dodaje da bi vaš odgovor trebalo da zavisi od toga koliko vam je (ne)ugodno razgovarati o prošlosti.

Ako kažete istinu…

To pitanje obično se javlja nakon takozvane faze medenog meseca, odnosno nakon prvih nekoliko nedelja veze, kada se jedno pred drugim već osećate mnogo opuštenije. A upravo tema seksualne prošlosti vašu vezu vraća u fazu nelagodnosti. Ako ste odlučili biti iskreni i reći tačan ili približan broj svojih seksualnih partnera, sigurno će vam biti veoma neugodno ako je partnerov broj dvostruko manji.

Ako ste inače otvoreni za takve razgovore, onda iskrenost može i koristiti vašoj vezi. To ne mora nužno biti negativan razgovor, čak ni ako je vaš broj mnogo veći od partnerovog. Seks je zabavan i uzbudljiv i zapravo ne bi trebalo da se stidite svoje seksualne prošlosti – ističe Parkus.

Niko vas ne sme osuđivati zbog vaše seksualne prošlosti, a ako vas partner nakon priznanja gleda drugačijim očima i stvara vam probleme zbog toga, onda on i nije za vas i bolje je da takvu vezu sasečete odmah u startu.

Ako slažete…

Naravno, postoji i druga opcija, a to je laž, koja se pogotovo nameće u slučaju kada vam je partner već otkrio broj svojih bivših ljubavnica i on je mnogo manji od vašeg. Tu se javlja dilema, jer kažete li istinu, partner bi vas mogao osuđivati, a laž bi vas jednog dana mogla koštati skupo.

– Iskrenost je ključ svake uspešne veze, ali ako vam je neprijatno reći istinu, onda je slobodno prećutite ili preoblikujte, pogotovo ako ste sigurni da je to bolje rešenje za vašu vezu. Ali, ako ste odlučili slagati, što pre skrenite temu i ne zakopavajte se duboko u svoje laži – savetuje stručnjak.

Takođe, ako ste lagali, potrudite se zapamtiti broj koji ste rekli, kako ne biste nekada u budućnosti odali sami sebe.

– Važno je napomenuti i da se svaka uspešna veza temelji na iskrenosti, razgovoru i deljenju svega s partnerom, pa i onih malo manje ugodnih stvari. Ako s nekim ne možete otvoreno razgovarati o svemu, pa i o bivšim ljubavnicima i vezama, onda on možda i nije ‘onaj pravi’ za vas – zaključuje Parkus.

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 × 5 =