AKO NE ZNATE GDE ĆETE ZA NOVU GODINU, EVO TOP 5 EVROPSKIH GRADOVA!

Ako planirate da 2018. godinu dočekate van Srbije, ovo su pravi predlozi za vas.

pixabay

Umorni ste od gledanja istih lica svake novogodišnje noći? Želite da vidite nove prizore, nova mesta, upoznate nove ljude? Počnite da pakujete kofere!
Otkrijte s nama najbolje destinacije za proslavu Nove godine u Evropi, piše Elle.rs.

 

London, Engleska

London postaje zaista poseban krajem godine. Ceo grad je osvetljen ukrasima i firme širom prestonice daju sve od sebe da novogodišnja noć u Londonu bude za pamćenje. Okupite svoje voljene oko sebe i pozdravite se sa 2016. godinom. U ponoć 31. decembra nebo iznad Londona biće obasjano neverovatnim vatrometom. London nastavlja tradiciju ulaska u sledeću godinu novogodišnjom paradom 1. januara, sa izvođačima iz dvadeset zemalja širom sveta i iz svih krajeva Londona, uključujući i svirače, navijačice, klovnove, akrobate i mnoge druge.

printscreen

 

Madeira, Portugal

Na palubi krstarice ili u luci Funhal, vatromet je toliko veličanstven da ga ne možete propustiti ni ako pokušate. Famozni vatromet koji se tamo dešava zvanično je proglašen najvećim vatrometom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda 2006. godine.

Ovaj neverovatni prizor retke lepote je jedinstven, ukrašen hiljadama raznobojnih lampi koje čine amfiteatar u Funhalu grandioznim mestom dešavanja. Kad sat otkuca ponoć 31. decembra, nebo će bljesnuti u raznim bojama svetlosti.

printscreen

Berlin, Nemačka

Berlin novu godinu dočekuje sa stilom – i sa milion posetilaca koji se okupljaju oko Brandenburške kapije da dočekaju Novu godinu! Sve tradicionalne poslastice su tu – dva kilometra bine za nastupe, šatori, radnjice, svetla, laseri kao i mnoštvo štandova sa hranom i pićem. Spektakularni vatromet počinje tačno u ponoć – kao i zvuk kucanja bezbrojnih čašakoje Berlinci i stranci dižu u čast Nove godine. Žurke koje slede potrajaće do sitnih sati.

printscreen

Pariz, Francuska

Ajfelova kula, Sena, mostovi Pariza… Sve to čini savršeni ambijent za proslavu Nove godine. Za nezaboravnu noć potreban je i poseban meni (scallop céviche, pačja prsa, božićna Cepanica) i živa svirka. Zapamtite da svi gosti moraju biti odlično odeveni da bi se ukrcali na brod.

printscreen

Edinburg, Škotska

Edinburški Hogmanej je jedno od najvećih i najboljih novogodišnjih dešavanja na svetu. Sve počinje još 30. decembra spektakularnom bakljadom. Pridružite se hiljadama bakljonoša u stvaranju reke vatre koja teče od istorijske Rojal Majl do igre svetala i vatrometa na Kalton Hilu.

Na sam Hogmanej, dešavanje se premešta u ulicu Princes, u samom srcu Edinburga, u podnožje predivnog edinburškog zamka. Oko 80.000 ljudi dočekuje Novu godinu na žurci koja se dešava na koncertu u Vrtovima, sa živom muzikom i nastupima DJeva, ogromnim ekranima, barovima na otvorenom i naravno, svetski poznatim edinburškim Hogmanej vatrometom koji se lansira sa bedema zamka.

printscreen

 

Izvor – Still/Kurir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

three × one =