Godinama se predstavljao kao GINEKOLOG, lagao žene da su trudne, a neke su čak zbog njega i IZGUBILE BEBU!

Varao je pacijentkinje punih devet godina…

 

pixabay
pixabay

 

Lažni ginekolog, koji nikada nije pohađao medicinsku školu, a punih 10 godina se u Australiji predstavljao kao stručnjak za neplodnost, osuđen je na devet godina zatvora.

Sudija Okružnog suda australijske države Viktorija, Bil Stjuart, opisao je osuđenog Rafaelea di Paola (61) kao “beskrupuloznog šarlatana”, prenosi AP.

Ranije ove godine, Di Paolo je priznao krivicu i osuđen je za 51 seksualni prestup koji je vršio putem prevare i napada, ali i za ubiranje pozamašnih novčanih sredstava kroz uplate za lekarske preglede i tretmane.

Ovaj australijsko-italijanski državljanin falsifikovao je kvalifikacije u Italiji 1990-ih godina.

I u Italiji je osuđen i novčano kažnjen jer se lažno predstavao kao lekar, ali je uspeo da ubedi dva rimska suda da je kvalifikovan da se bavi medicinom u Australiji.

Vratio se u Melburn, drugi po veličini grad Australije, i lečio 30 žena i njihovih partnera od 2005. do 2015, dok je kvalifikovane medicinske profesionalce ubeđivao da je legitimni lekar, iako je imao lažne italijanske dokaze o tome.

Inače, Di Paolovi navodni tretmani veštačke oplodnje obuhvatali su ubrizgavanje homeopatskih supstanci, uzimanje uzoraka krvi, koji nikada nisu ispitani, i sprovođenje abdominalnih testova i ultrazvučnih pregleda.

Lažni ginekolog je mnogim ženama rekao da su trudne, iako to nisu bile, dok je jedna zaista trudna žena abortirala nakon što joj je on ubrizgao nepoznatu supstancu.

Uz to, neke bolne zahvate, uključujući nad muškarcima, izvodio je bez anestezije.

“Vi ste najobičniji šarlatan koji nema nimalo griže savesti, već samo možda mnogo samosažaljenja. Namerno ste varali svoje žrtve, izneverili poverenje koje su vam poklonile. Ohrabrivali ste lažnu nadu, neopravdano ih dodirivali i prodirali im u tela, i za to dobijali velike sume novca”, rekao je sudija Stujart Di Paolu.

Sudija je odbacio argument advokata odbrane da bi Di Paolova dijagnoza narcisoidnog poremećaja ličnosti trebalo da utiče na skraćenje njegove zatvorske kazne.

 

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four + 10 =