MRŽNJA PREMA KURTIJU DOVEDENA DO KLJUČANJA! Kosovski Albanci pobesneli: “Posvađao se sa pola sveta i doneo nam sankcije”

Kurtiju nije bio potreban današnji incident sa Lajčakom

Potpredsednica DPK Vljora Čitaku ocenila je “plan u sedam tačaka” Aljbina Kurtija o normalizaciji odnosa sa Srbijom kao neozbiljan zbog čega ga, kako tvrdi, međunarodna zajednica posmatra neozbiljnim, a posledice takve politike snose građani tzv. Kosova.

Čitaku je u objavi na Fejsbuku navela da je Kurti dok je bio u opoziciji koristio nasilje “ne štedeći ništa i nikoga”.

– Nakon dolaska na vlast, sada Alјbin Kurti kaže da mu dijalog nije prioritet, te otkriva razne formule, uklјučujući ‘pet uslova’, ‘tri principa’, ‘šest tačaka’ i druga otkrića koja se par dana kasnije zaborave jer ih niko ne shvata ozbiljno – navela je Čitaku i istakla da zapadni saveznici i građaju već dve godine čekaju da premijer Kurti donese odluku i usmeri dijalog ka međusobnom priznanju, a umesto toga on stalno odlaže taj proces.

– Nakon sukoba sa Lajčakom, Boreljom i drugom polovinom sveta, i kao posledica, donose se međunarodne sankcije Kosovu koje su i dalje na snazi. U pogodbi, bez ikakve koordinacije i sa bezobraznom bestidnošću, prihvata statut koji je Lajčak napravio i to naziva međusobnim priznanjem. Sada, videvši poražavajuće rezultate svoje spoljno-političkog i amaterskog dijaloga, premijer predlaže sedam tačaka i vraća se tačno tamo gde smo bili pre tri godine – navela je Čitaku.

Ona je pozvala Kurtija da se “fokusira” i da umesto da drži govore i pravi objave na Fejsbuku – donosi odluke.

– Fejsbuk nije adekvatna alatka za spasavanje obraza – zaključila je Čitaku.

srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

one × three =