NOVO POZIVANJE NA RUŠENJE PUTINA! “Ne sme da postigne svoj cilj, pružite otpor!”

Želi da mu vidi leđa

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni poručio je danas, nakon što mu je sud izrekao kaznu od 19 godina zatvora, da Vladimir Putin ne sme da postigne svoj cilj i pozvao Ruse da ne gube volju da pruže otpor.

– Broj godina je nebitan. Savršeno mi je jasno da sam, kao i mnogi politički zatvorenici, na doživotnoj robiji gde se život meri dužinom mog ili života ovog režima – napisao je Navaljni na Fejsbuku. On je dodao da se kazna ne odnosi samo na njega, već i na građane Rusije.

– Vi, a ne ja, uplašeni ste i lišeni volje da pružite otpor. Primorani ste da, bez borbe, predate svoju Rusiju bandi izdajnika, lopova i nitkova koji su preuzeli vlast. Putin ne sme da postigne svoj cilj. Ne gubite volju za otporom – poručio je Navaljni.

Sud u Rusiji osudio je danas Navaljnog na 19 godina zatvora po optužbama za ekstremizam, nakon što ga je proglasio krivim za osnivanje i finansiranje ekstremističkih organizacija i aktivnosti.

Navaljni već služi devetogodišnju kaznu zatvora zbog kršenja uslovne slobode, prevare i nepoštovanja suda. Opozicioni političar negira sve optužbe.

Srbija Danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 16 =