Prekretnica u ratu; Počela je čistka…

Moskva je saopštila da su ruske snage tokom jučerašnjeg dana uništile tri ukrajinska bespilotna čamca, koja su pokušala da napadnu Krimski most.

Zelenski smenio ministra odbrane

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je da je odlučio da Alekseja Reznikova razreši dužnosti ministra odbrane zemlje i na njegovo mesto predložio Rustema Umerova.

21:11

Novi napad dronom

Nakon ukrajinskog napada dronom, večeras je izbio požar u nestambenoj zgradi u ruskom gradu Kurčatovu, rekao je Roman Starovoit, guverner regije Kursk. 

20:01

Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

  • Oružane snage Rusije su odbile dva napada Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnog Limana, likvidirano je oko 50 ukrajinskih vojnika;
  • Oružane snage Rusije uništile su kontrolni centar za bespilotne letelice u blizini sela Červona Dibrova u LNR;
  • Noću su Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele grupni napad dronovima na skladišta goriva u luci Reni, Odeska oblast, koja koristi ukrajinska vojska;
  • Oružane snage Rusije su odbile tri napada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Rabotino i Verbovo, Zaporoška oblast, gubici neprijatelja su iznosili više od 130 militanata;
  • Oružane snage Ukrajine izgubile su preko 125 vojnika na južnodonjeckom pravcu;
  • Oružane snage Rusije su odbile četiri napada brigada Oružanih snaga u donjeckom pravcu, između ostalog kod Kleščejevke i Artjomovska. Likvidirano je oko 250 ukrajinskih vojnika;
  • Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su lovac MiG-29, Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti;
  • Oružane snage Rusije odbile su tri kontranapada brigada Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Sergejevka u LNR.

19:03

Rusi masovno napadaju

Ruske trupe su u poslednja 24 sata napale deset ukrajinskih regiona bespilotnim letelicama, artiljerijom i minobacačem, javio je Evromajdan pres. Prema regionalnim vojnim upravama, više od 92 eksplozije čule su se u Černigovskoj oblasti, koja se graniči sa Rusijom, ali nije bilo izveštaja o žrtvama. 

U ruskom minobacačkom napadu na region Sumi, jedan civil je ubijen, a šest ih je ranjeno. U napadu je oštećena lokalna zgrada, automobili i infrastruktura. U Donjeckoj oblasti oštećene su kuće, automobili i lokalno groblje, a poginula su dva civila. Jedan čovek je ubijen u napadu na Hersonsku oblast.

17:53

Sprečeni su 

U Kurskoj oblasti Rusije sprečen je pokušaj napada dva ukrajinska drona, saopštio je gubernator oblasti Roman Starovojt. Oni su oboreni protivdronskim oružjem. 

“Ukrajinske snage gađale su selo Tjotkino u Gluškovskom okrugu. Zabeležena su tri naleta. Na sreću, nije bilo žrtava i štete“, napisao je Starovojt na Telegramu.

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four + eight =