Preminula žrtva trovanja, a samo je dodirnula predmet

Žena koja je otrovana nervnim agensom u britanskom Ejmsberiju je preminula u bolnici, saopštila je policija.

 

pixabay
pixabay

 

Skotland jard je potvrdio identitet žene koja je umrla od trovanja — u pitanju je 44-godišnja Britanka Don Sterdžes.

Policija je pokrenula istragu o ubistvu nakon što je Don Sterdžes umrla u bolnici u okrugu Solsberi, saopštio je Skotland jard.

Sterdžes, majka troje dece, primljena je u bolnicu nakon što je prošle subote otrovana u Ejmsberiju u blizini Solsberija.

Njen partner, Čarli Rauli, i dalje se nalazi u bolnici u kritičnom stanju nakon što su rukama dotakli kontaminirani predmet.

Britanska policija saopštila je ranije o „ozbiljnom incidentu“ u Ejmsberiju, u blizini Solsberija, gde su dve osobe „izložene nepoznatoj supstanci“ i hospitalizovane u kritičnom stanju. Načelnik protivterorističke jedinice Skotland jarda, Nil Basi, prethodno je izjavio da su muškarac i žena u Ejmsberiju otrovani istom supstancom kao i bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u Solsberiju.

Ejmsberi je udaljen oko 10 kilometara od Solsberija, gde su 4. marta otrovani bivši agent britanske obaveštajne službe Skripalj i njegova ćerka Julija. London tvrdi da je Rusija umešana u trovanje supstancom A-234, koju britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“. Moskva to kategorično poriče. Istragu o incidentu trovanja Skripaljevih vodi protivteroristička jedinica Skotland jarda.

 

 

 

 

Izvor:Alo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

16 − eleven =