Besplatan vrtić za više od 4.500 dece u Subotici od septembra

Ovo pravo u privatnim vrtićima, dodaju, stiču deca čija su oba roditelja zaposlena, državljani su Srbije i imaju ukupan mesečni prihod do 200.000 dinara

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da je doneo odluku da od prvog septembra ove godine Grad u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” čiji je osnivač Grad Subotica, ali i privatnim predškolskim ustanovama u tom gradu.

“Doneo sam odluku da od prvog septembra ove godine Grad u potpunosti snosi troškove boravka dece u Predškolskoj ustanovi ‘Naša radost’, i vrtićima pri osnovnim školama u Čantaviru i Đurđinu. Takođe, sufinansiraćemo deo troškova za decu u verifikovanim privatnim predškolskim ustanovama sa teritorije Subotice, čiji roditelji ili drugi zakonski zastupnici ispunjenjem uslova iz Odluke ostvaruju ovo pravo, i to u visini od 10.000 dinara” istakao je Bakić, objavljeno je danas na sajtu Grada, prenosi RTV.rs.

Na 88. sednici Gradskog veća Grada Subotice usvojene su i upućene Skupštini na usvajanje dve tačke dnevnog reda koje se odnose na pomoć i podršku roditeljima u vidu naknade troškova boravke dece u Predškolskoj ustanovi “Naša radost”, čiji je osnivač Grad, ali i privatnim predškolskim ustanovama u Subotici.

Ovo pravo u privatnim vrtićima, dodaju, stiču deca čija su oba roditelja zaposlena, državljani su Srbije i imaju ukupan mesečni prihod do 200.000 dinara.

“Stabilnim finansijama, dobrom racionalizacijom budžetskih sredstava i postavljanjem prioriteta omogućili smo, tako, za više od 4.500 naših najmlađih sugrađana besplatan boravak u vrtićima ‘Naše radosti’, uz sve druge socijalne usluge koje plaćamo na nivou grada -od personalnih asistenata, do dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju, usluge stanovanja uz podršku, kao i pomoći trudnicama i majkama za rođenje prvog deteta”, istakao je Bakić.

On je naglasio da je ova odluka u skladu sa nacionalnom politikom podizanja nataliteta u Srbiji, ali i podizanja standarda i kvaliteta života.

“Obezbedićemo podršku subotičkim porodicama u našem gradu u skladu sa nacionalnom politikom Srbije”, zaključio je Bakić.

Još jedan oružani sukob između dve grupe migranata, u kome je jedan migrant izgubio život, obeležio je početak ove nedelje u okolini Subotice. Danas se tim povodom oglasio i Bakić, koji je naglasio da i pored učestalih sukoba između različitih grupa migranata, Subotičani i meštani ostalih pograničnih naselja nisu bezbednosno ugroženi.

telegraf

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

four + eight =