Mali najavio: “Imaćemo prosečnu platu od 1.000 evra i prosečnu penziju od 500 evra”

“Imaćemo prosečnu platu od 1.000 evra i prosečnu penziju od 500 evra”, rekao je ministar finansija Siniša Mali na Pinku.

Važno je da ljudi osećaju boljitak u svom džepu”, naglasio je Mali.

Mali je podsetio da je prosečna plata ranije bila 331 evro, dok je u decembru prošle godine bila 635 evra.

Ministar finansija je potom ukazao na značaj državne pomoći tokom krize.

“Pitali smo mlade na šta će potrošiti 100 evra, razne su bile opcije, kriptovalute, izlazak, prosidba, ali važno je da smo preneli dozu optimizma mladima i pokazali da država pomaže mladima”, kazao je Mali.

“Nama se deo tog novca kroz PDV vratio u budžet i pomogao da održimo nivo privredne aktivnosti koji smo postigli”, dodao je.

“Izbegli smo crne scenarije zatvaranja fabrika koje smo videli u nekim razvijenim zemljama. Toga u Srbiji nije bilo. Sve je rezultat reformi koje je predsednik započeo 2014. godine. Nama je država bila na ivici bankrota“, rekao je on.

Četiri godine zaredom smo imali suficit u budžetu i imali smo novca da pomognemo privredi i građanima, kaže Mali.

“U poslednje dve godine smo najbrža rastuća ekonomija u Evropi. To je rezultat odgovorne ekonomske politike predsednika Vučića“, izjavio je Mali.

“Srbija je snagu ekonomije pokazala u doba najveće krize”, istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, sve što se dešava je rezultat ozbiljne ekonomske politike i mera koje smo preduzeli. “Konsolidovali smo budžet i tako imali da investiramo u pruge i puteve koji dovode investitore“, objašnjava Mali.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

seventeen + 5 =