Mesečni horoskop za maj: Rakovi u poslovnim problemima, Ribama super u ljubavi

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za maj 2022. godine. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com.

U maj mesec ulazimo sa delimičnim pomračenjem Sunca i mladim Mesecom u znaku Bika kao i Uranom koji se nalazi u istom znaku. Ove planetarne pozicije govore o velikim promenama u određenim životnim segmentima koje kod vas zauzima znak Bika. U početnoj fazi može doneti veliki stres i neočekivane preokrete, ali generalno gledano govori o tome da se određene životne faze završavaju i pokreće nešto potpuno novo.

U znaku Blizanaca je Merkur koji je već u retrogradnoj senci, Pluton u znaku Jarca, u vodoliji Saturn. U znaku Riba nalaze se Mars, Neptun, Jupiter i Venera.
2-og maja Venera prelazi u znak Ovna. Njena konjunkcija sa Jupiterom donela je u prethodnom periodu veliku materijalnu korist pojedinim osobama, pokrenula je tajne priče i dogovore, a radila je u velikoj meri i na našoj duhovnosti. Sada Venera, ulaskom u borbeni znak Ovna preuzima drugačiju ulogu, donoseći nam da otvorenije i intenzivnije nastupamo prema onome što želimo.

10-og maja Merkur kreće retrogradnim hodom u znaku Blizanaca. Pošto ovaj znak vlada informacijama, trgovinom, saobraćajem možemo očekivati talas problema, zastoja, komplikacija u ovim sektorima.

Istog dana i Jupiter prelazi u znak Ovna, donoseći naglašenu energičnost, samopouzdanje, samouverenost, potrebu za akcijom, hrabrost i grabljenje ka ciljevima, pojačan entuzijazam. No, isto tako on ukazuje i na ratobornost, preteranu direktnost (nema suptilnosti ni malo) kao i učenje na sopstvenim greškama (u prevodu – zbog brzine i ishitrenosti lako se lupi glavom o zid), impulsivnost i tvrdoglavost.

16-og maja nas očekuje potpuno pomračenje i pun Mesec u znaku Škorpije. Ovo je vrlo intenzivan i neprijatan period jer može izbaciti na površinu sve ono što je dugo potiskivano ili gurano pod tepih. Može doneti suočavanja i sa sopstvenim greškama ili pogrešnim uverenjima, ali i sa onima koji su oko nas – bilo da smo u poslovnim, emotivnim, porodičnim, prijateljskim ili nekim drugim relacijama. I ovo pomračenje govori o transformaciji i ulasku u novu životnu fazu, ali zbog kvadrata sa Saturnom – potrebno je konačno rešiti prošlost da bi se moglo nastaviti dalje. Generalno gledano – dani pre, za vreme i nakon pomračenja mogu doneti seriju teškoća i emotivnih oscilacija.

21-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca i počinje vladavina ovog znaka. Dva dana kasnije, 23-eg Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Bika i ponovo ulazi u kvadrat sa Saturnom iz Vodolije – zahtevni zadaci, komplikacije, potreba da rešimo zaostatke.

25-og maja Mars prelazi u znak Ovna. Pošto se tu već nalazi Jupiter – kombinacija ove dve planete istovremeno može iznedriti mnogo dobrog u smislu akcije, pokretanja ka željenom, ali i lošeg – najpre u smislu ratobornosti, konflikata, situacija koje se „zapale“ u trenutku i posle ih je nemoguće zaustaviti.
28-og maja Venera prelazi u svoje sedište i znak Bika. Ovo je dobra pozicija za Veneru koja će nas pokrenuti ka stabilnim novčanim i emotivnim tokovima.
Kao što se da videti – pred nama je jedan vrlo, vrlo aktivan i ispunjen dešavanjima mesec. Očigledno mesec koji će mnogo toga promeniti i usmeriti tokove naših života u drugačijem pravcu. Srećno!!!!

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

two × four =