Počelo je? Kirije padaju, stanodavci se pokajali što su primili strance

Pojedini stanodavci u Beogradu počeli su polako da smanjuju cene kirija za stanove koji su na oglasima i još uvek nisu izdati.

Naime, sa dolaskom velikog broja Rusa, Ukrajinaca, ali i drugih stranaca u našu zemlju, stanodavci su njihov dolazak videli kao odličnu priliku da zarade jer su masovno tražili nekretnine a za cenu nisu pitali.

Međutim, stručnjaci kažu da je priliv stranaca manji te i da je samim tim i manja potražnja za stanovima za najam. Osim toga, neki stanodavci koji su stanove izdali strancima su se pokajali jer se ispostavilo da neki od njih ne plaćaju račune i uništavaju nameštaj.

Ovakva situacija ne ide naruku mnogim vlasnicima stanova koji su rešili brzo i lako da zarade na štetu domaćih podstanara. Pojedini stanodavci koji su u decembru ostali bez svojih domaćih podstanara okačili su oglase za izdavanje istih po visokim cenama za koje bi se samo “uhvatili” stranci.

Međutim, skoro mesec dana te stanove ne mogu da izdaju po tako visokim cenama. Njihovi oglasi naišli su na osudu mnogih podstanara koji su u potrazi za stanovima, ali ne žele da plaćaju visoke i nerealne cene najma.

Stanodavac izazvao lavinu kritika: “Hoću uvid u primanja stanara, platnu listu i ugovor o radu”

“Pošto sam već mesec dana u potrazi za jednosobnim stanom u prestonici, aktivno pratim oglase i primetila sam da pojedini stanodavci polako smanjuju oglašene cene najma. Na primer, videla sam oglase za neke garsonjere koje su oglašene još u decembru i to za 350 evra za 20 kvadrata. Juče sam videla da se ista garsonjera sada izdaje za 320. Stanodavcu očigledno nije prošlo izdavanje po toj ceni, pa je rešio da smanji“, priča studentkinja A. Đ. za Kurir i dodaje: “Iako je to niža cena za 30 ili 50 evra, smatram da je ipak neka nada za nas podstanare da će možda u nekom trenutku kirije pasti kada padne potražnja.“

b92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 + 4 =