“To je sudbonosno pitanje za Crnu Goru”: Potencijalne rezerve nafte mere se milijardama evra

Podgorica — Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić rekao je da je postavljanje prve naftne platforme u Jadran dobar projekat koji bi pomogao Crnoj Gori.

To je sudbonosno pitanje za Crnu Goru da izađe iz ekonomske krize”, rekao je Bojanić odgovarajući na pitanje poslanika Albanske koalicije Fatmira Đeke o postavljanju naftne platforme , prenosi CDM.

Prema njegovim rečima, ugovori koje je potpisala prethodna vlast o istraživanju nafte i gasa su dobri. “Sve je javno, otvoreno i transparentno. Nemam problem da kažem da je bivša vlast odradila dobru stvar što se ovog posla tiče”, istakao je Bojanić.

Koncesionari su, ističe Bojanić, položili garanciju da u slučaju bilo kojeg incidenta snose štetu i isplate obeštećenja prema trećim licima.

“Rano je pričati o dobiti na godišnjem nivou. Ono što možemo reći je da se potencijalne rezerve nafte i gasa mere milijardama evra”, istakao je Bojanić, dodajući da će istražno bušenje trajati četiri do šest meseci.

Na dopunsko pitanje Đeke da li postoji bojazan kakve će biti posledice bušenja i da li je povodom toga konsultovana Evropska unija, Bojanić je rekao da je kompanija Eni iz Italije, odnosno iz EU, pa je jasno da poštuju standarde.

B92

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

eleven − seven =